BBQ-saus med honning og sennep

Sett en ekstra spiss på grillmaten med en hjemmelaget BBQ-saus! Denne varianten som inneholder blant annet sennep og honning er etter min mening spesielt god til svinekjøtt, men passer også godt til kylling. Dette er en av mine grillsausfavoritter, og jeg kan nesten anbefale den som den er også, jeg bruker alltid lang tid på å smake meg frem når jeg lager denne grillsausen… 🙂

Finn frem:

 

 • 1 liten løk, finhakket
 • 1 ss olivenolje
 • 1 dl ketchup
 • 2-3 ts honning
 • 2-3 ts balsamicoeddik
 • 2-3 ts Dijonsennep
 • salt og pepper

Fres løken i oljen, til løken er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene. Smak deg frem slik at du får en god balanse mellom det søte og det syrlige. La sausen småkoke til den tykner.

Avkjøl sausen. Pensle kjøttet med sausen under grillingen, og bruk gjerne resten som saus til kjøttet. Sausen er holdbar i ca tre uker dersom den oppbevares i kjøleskapet i et tett glass.

Enjoy!

 


,

7 Kommentarer

 1. Eivor 7. juli 2012 at 10:06 #

  Denne oppskriften har jeg sendt videre til mine venner som er grillelskere – den sausen må bare vœre helt nydelig

 2. Johanne 3. august 2012 at 14:13 #

  Denne var fantastisk god- anbefales!

  • Trine ;) 5. august 2012 at 10:28 #

   😉

 3. Levdetgodeliv 22. august 2012 at 10:58 #

  Denne sausen var virkelig nydelig! Brukte den på indrefilet av svin på familie grillparty, og den slo virkelig an!!

 4. Morten Haugan 31. oktober 2015 at 13:38 #

  Denne hva helt magisk!!!

  • Christel 16. januar 2016 at 12:13 #

   Jeg syns den smakte veldig rart. Lagde den nå i kjele.Men kanskje den blir bedre når jeg får den på kjøttet på grillen.?

 5. Unn Fossdal 3. august 2017 at 15:21 #

  Åh Trine! Jeg lette etter en enkel, rask bbqsaus, som passer for hyttebruk, og som så ofte før: Jeg leser og leter og lander tilslutt i Trines matblogg! Det er likt hver gang! DU har noen utrolig gode og anvendelige oppskrifter, skjønner ikke at jeg ikke bare går til deg med det samme, alltid. Må også uttrykke min sorg over at jeg ikke kan bli med til NY i høst, gledet meg til det, også faller turen sammen med en annen reise, dessverre. Turen til Nice lever enda i minnet! Du er god, Trine! Lykke til med nabokatten, jeg gleder meg! Klem fra unn fossdal

Legg igjen en kommentar