Tortellini med tomater og ruccula

Denne retten har reddet mang en travel ettermiddag hjemme hos oss, hvor bortekjøpte tortellini møter masse gode og sunne grønnsaker, og maten står på bordet kort tid etter. Retten er for øvrig en variant av Anettes oransje tortellinifavoritt, som jeg la ut på bloggen for snart 5 1/2 år siden, da min datter etterlyste oppskriften fra studenthybelen i Trondheim. Til to store og en liten trenger du omtrent:

  • 1 pakke tortellini med kjøtt- eller skinkefyll
  • 1 liten rødløk, i biter
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød paprika, i biter
  • 1/3 squash, i biter
  • 1 boks hermetiske (cherry)tomater
  • en neve rucculasalat (eller babyspinat)
  • finhakkede friske urter
  • salt og nykvernet pepper
  • parmesan

Freser rødløken i litt olje på middels varme, til løken er blank og myk. Tilsett paprika, squash og hvitløk, og la det surre med et par minutter. Tilsett hermetiske cherrytomater og la sausen stå og småputre ca 10 min. Smak til med salt og pepper. Kok tortellini etter anvisningen på pakken.

Rett før servering tilsetter du tortellinien og lar den putre med til den er gjennomvarm. Tilsett ruccula og friske krydderurter, og rør forsiktig sammen. Retten er ferdig når salaten såvidt har falt sammen.

Serveres med godt brød og høvlet parmesan til.

Enjoy!

(Hipp hurra og gratulerer til Anette og Marius med to års bryllupsdag i dag!)


,

15 Kommentarer

  1. Marte 25. juni 2012 at 14:10 #

    Dette hørtes jo bare kjempegodt ut. Har du noen forslag til hvilke urter som kan brukes?

    • Trine ;) 25. juni 2012 at 21:30 #

      Her kan du benytte det meste, feks basilikum, persille, timian eller oregano.

  2. Anette 25. juni 2012 at 21:09 #

    Dette ble middagen vår i dag, og det var fantastisk godt :)

  3. Iris 26. juni 2012 at 12:52 #

    Utrolig farlig å sitte på jobb og lese denne. Ble akutt sulten!

  4. Hege 28. juni 2012 at 13:20 #

    Dette lagde jeg til middag i går, og det falt i smak hos både barn og voksne. Kjempegodt!!

  5. Ina 28. juni 2012 at 21:25 #

    En deilig smak av Italia; nydelig rett som var enkel og rask å lage, jeg serverte den med hvitløksbrød, og nøt den på terrassen en solfylt dag i Bergen :)

  6. Hildegunn 29. juni 2012 at 08:50 #

    Denne lagde jeg til venninnegjengen i går, og de skamroste maten!! Jeg er ikke noe særlig tess på kjøkkenet, men denne lyktes jeg med :) Tusen takk for en herlig blogg, Gleder meg til å prøve ut flere av dine oppskrifter!

  7. Sofie Broström 10. juli 2012 at 17:58 #

    Bra tips! Tack!
    /Sofie

  8. Live 29. juli 2012 at 22:23 #

    Hei! Flott og inspirerende blogg :-) men. Hvor får man kjøpt hermetiserte cherry tomater?

    • Trine ;) 29. juli 2012 at 22:43 #

      Hermetiske cherrytomater får du kjøpt i de fleste velassorterte dagligvareforretninger. :)

  9. Camilla 26. september 2012 at 16:16 #

    Dette var kjempe godt, enkelt og ikke minst passer det på travle dager:-) TUSEN takk! Hilsen Camilla. Følger ivrig med på bloggen, du har inspirert meg:-)

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 21:18 #

      Så gøy at du finner inspirasjon på bloggen min! :)

  10. Unn 12. mars 2013 at 09:59 #

    Prøvde denne igår og den gikk rett hjem i heimen! Enkel, kjapp og kjempegod smak, og ikke minst lagd fra grunnen (bortsett fra selve tortellinien da :-) på samme tid som ferdigmat! Kjøpte Fjordlands ferske tortellini. Men du ha kanskje noen tips til god tortellini man kan få kjøpt i Oslo sentrum?

  11. Helene 27. mars 2013 at 15:56 #

    Hei, takk for utrolig supergod og fin side. Har mye glade av den hver uke.
    Jeg får ikke skrevet ut oppskriftene lenger uten å få med mange unødvendige sider.
    Hvor er blitt av print under oppskriftene?

Legg igjen en kommentar