Torskegryte med paprika og sorte oliven

Dagens oppskrift er en «alt-i-ett-fiskegryte» hvor alle de gode smakene spiller på lag og utfyller hverandre. En enkel, sunn og velsmakende rett, rett og slett. Til to store og en liten trenger du omtrent:

  • 400-500 gram torskefilet, i biter
  • 4-6 poteter, i skiver
  • 1 løk, i ringer
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4-1/2 rød chili, finhakket
  • 2-3 ss tomatpurè
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1/2-1 dl vann
  • 1/2 sitron, saften
  • salt og pepper
  • en neve stenfrie sorte oliven
  • eventuelt friske krydderurter, hvis du har

Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en gryte. Fres løken i olivenolje, til den blir blank og myk. Tilsett hvitløk, chili og tomatpurè, rør godt sammen og la det stå å surre et par minutter. Tilsett hermetiske tomater og vann, og smak til med salt og eventuelt litt pepper. Ha i potetskiver og paprika. Dytt potetene godt nedi tomatblandingen, sett på lokk og la det trekke i ca 20 minutter på middels varme, til potetene er knapt møre. Pass på at det ikke svir seg, så rør forsiktig eller «rist» på retten innimellom.

Når potetene er nesten ferdige dytter du fiskebitene oppi gryta/stekepannen. Pass på at fiskestykkene er omtrent like store. Da blir de også ferdige omtrent samtidig. Ha over nypresset sitronsaft og sorte oliven. Sett på lokket og la retten trekke på lav til middels varme i 5-7 minutter, til fisken er ferdig og såvidt «flaker» seg. Gi retten et dryss med grovt hakkede krydderurter, hvis du har, og server umiddelbart, med godt brød som tilbehør.

Vintips: Niepoort Fabelaktig Duoro

Enjoy!


, , ,

13 Kommentarer

  1. Lenes Kjøkken 7. mars 2012 at 18:24 #

    Å, namnam! Jeg elsker fiskegryter, og må nok prøve denne også :D

  2. Katinkas Kitchen 10. mars 2012 at 14:27 #

    Åh vad härligt medelhavskt gott det låter! Härligt att ha oliver i fiskgrytan – det har jag aldrig tänkt på, trots mitt sydländska påbrå:)

  3. Mette 13. mars 2012 at 20:48 #

    Koste meg med fiskegryta i dag. Veldig god! Jeg manglet rød chili. Det løste jeg med litt sweet chili sauce i stedet.

  4. Marlen 4. april 2012 at 10:53 #

    Hvilke krydderurter passer best til denne retten?

    • Trine ;) 6. april 2012 at 00:27 #

      Jeg synes både basilikum, timian og persille passer godt til denne retten. Lykke til! :)

  5. Marlen 8. april 2012 at 21:25 #

    Denne torskegryten smakte fortreffelig! Et must for de som er glad i fiskemat – og for de som elsker gresk salat! :-)

  6. Nina 17. april 2012 at 19:21 #

    Dette var dagens middag og det ble en kjempesuksess som antakeligvis blir en gjenganger hos oss.
    Tusen takk for oppskrift og inspirasjon!

  7. Anneline 13. august 2012 at 10:00 #

    Har nå testet noen av dine oppskrifter med stor suksess! Stort takk til deg for at dine oppskrifter er enkelt og forståelig skrevet- jeg har anbefalt din side til flere:)

    • Trine ;) 16. august 2012 at 00:35 #

      Så hyggelig å høre :)

  8. Linda B 11. mars 2014 at 18:36 #

    Dette var en skikkelig god gryte som gikk ned på høykant både hos store og små. Blir nok å lage denne flere ganger.

    • Trine ;) 16. mars 2014 at 00:49 #

      Det høres ut som en fornuftig plan! :)

  9. sissel sandven 18. april 2014 at 19:30 #

    Takk for nydelig oppskrift. Dette ble påskens fiskemiddag. Kjempe god – så supert med slike «alt i ett» gryter.

  10. Karin Okkenhaug Seim 12. september 2014 at 09:46 #

    Usannsynlig god!! :) Takk og bukk! Ikke lenge til jeg lager denne igjen:) Og takk for utrolig mange gode oppskrifter! Jeg bruker siden din veldig mye. Det jeg syns går igjen, er at det smaker så vanvittig godt og at det ikke er vanskelige oppskrifter med masse ukjente ingredienser! :) Lett å lage, supergodt å spise; bedre blir det jo ikke!! :) Samt at siden din er veldig oversiktlig og lett å bruke. Det er jo faktisk også ganske viktig. Herlig! :-)

Legg igjen en kommentar