Dagens oppskrift er en "alt-i-ett-fiskegryte" hvor alle de gode smakene spiller på lag og utfyller hverandre. En enkel, sunn og velsmakende rett, rett og slett.

Ingredienser

400-500 g torskefilet , i biter
5-6 poteter , i skiver
1 løk , i ringer
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket
2-3 ss tomatpuré
1 rød paprika , i strimler
1 boks hermetiske tomater , hakkede
1/2-1 dl vann
1/2 sitron , saften
salt og pepper
1 neve stenfrie sorte oliven
friske krydderurter , eventuelt hvis du har

SLIK GJØR DU

Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en gryte. Fres løken i olivenolje, til den blir blank og myk. Tilsett hvitløk, chili og tomatpurè, rør godt sammen og la det stå å surre et par minutter. Tilsett hermetiske tomater og vann, og smak til med salt og eventuelt litt pepper. Ha i potetskiver og paprika. Dytt potetene godt nedi tomatblandingen, sett på lokk og la det trekke i ca. 20 minutter på middels varme, til potetene er knapt møre. Pass på at det ikke svir seg, så rør forsiktig eller “rist” på retten innimellom.

Når potetene er nesten ferdige dytter du fiskebitene oppi gryta/stekepannen. Pass på at fiskestykkene er omtrent like store. Da blir de også ferdige omtrent samtidig. Ha over nypresset sitronsaft og sorte oliven. Sett på lokket og la retten trekke på lav til middels varme i ca. 5 minutter, til fisken er ferdig og såvidt “flaker” seg. Gi retten et dryss med grovt hakkede krydderurter, hvis du har, og server umiddelbart, med godt brød som tilbehør.

Vintips: Niepoort Fabelaktig Duoro

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Koste meg med fiskegryta i dag. Veldig god! Jeg manglet rød chili. Det løste jeg med litt sweet chili sauce i stedet.

 2. Denne torskegryten smakte fortreffelig! Et must for de som er glad i fiskemat – og for de som elsker gresk salat! 🙂

 3. Dette var dagens middag og det ble en kjempesuksess som antakeligvis blir en gjenganger hos oss.
  Tusen takk for oppskrift og inspirasjon!

 4. Har nå testet noen av dine oppskrifter med stor suksess! Stort takk til deg for at dine oppskrifter er enkelt og forståelig skrevet- jeg har anbefalt din side til flere:)

 5. Dette var en skikkelig god gryte som gikk ned på høykant både hos store og små. Blir nok å lage denne flere ganger.

 6. Takk for nydelig oppskrift. Dette ble påskens fiskemiddag. Kjempe god – så supert med slike “alt i ett” gryter.

 7. Usannsynlig god!! 🙂 Takk og bukk! Ikke lenge til jeg lager denne igjen:) Og takk for utrolig mange gode oppskrifter! Jeg bruker siden din veldig mye. Det jeg syns går igjen, er at det smaker så vanvittig godt og at det ikke er vanskelige oppskrifter med masse ukjente ingredienser! 🙂 Lett å lage, supergodt å spise; bedre blir det jo ikke!! 🙂 Samt at siden din er veldig oversiktlig og lett å bruke. Det er jo faktisk også ganske viktig. Herlig! 🙂

 8. Laget denne til familien som kom på besøk i går, den falt i smak hos alle! Kjempegod rett, jeg laget versjonen fra boken din, der er det persillerot i tillegg. Her spiste både små og besteforeldre, alle storfornøyde med maten. Ikke mist var det enkelt og raskt å lage, som er en fordel når flere kommer sultne hjem fra jobb og helst vil ha maten klar på bordet 🙂

 9. Hei, er ny bruker og det er noen ting jeg lurer på som jeg ikke finner ut av.
  1) Kan denne fiskegryta lages en dag i forveien eller bør den lages samme dag?
  2) Kan den fryses?
  3) Er det min server som blokkerer funksjoner eller er det ikke mulig å endre antall personer/porsjoner her i bloggen og så få en tilpasset oppskrift automatisk? (Når man feks skal lage til mange)
  4) bruker du porsjoner eller personer som mål? (Kniv og gaffeltegn i boka, målebegertegn her, men jeg klarer ikke å klikke inn på det eller finne svar i boka på om det betyr porsjon eller person
  5) Hvor mange porsoner regner man som regel per person? Får veldig motstridende svar ved Google søk, er usikker.
  Blir veldig glad for svar!
  Vh
  Stine

  1. Fiskegryta bør lages samme dag den skal serveres pga at fisken vil gå i oppløsning når den varmes opp dagen etter. Men, du kan eventuelt lage gryta nesten ferdig frem til fisken skal legges i – avkjøle, sette gryta i kjøleskapet – for så å varme den opp neste dag og deretter legge i fisken. Gryta tåler å fryses, men av samme grunn som nevnt over vil fisken gå i oppløsning når den varmes opp etter nedfrysning.

   Du kan endre antall porsjoner ved å legge oppskriften i handlelisten og deretter klikke på handlekurven øverst i høyre hjørne. Les mer om det her: https://trinesmatblogg.no/hvordan/#hvordan-justere-antall-porsjoner-og-hva-du-ma-vaere-obs-pa

   Det med porsjoner er vanskelig pga at vi spiser så ulik mengde. I mine oppskrifter oppgir jeg porsjoner, Vanligvis er 1 porsjon tilstrekkelig pr. person. Dersom du har en som er storspist til bords bør du kanskje beregne 1 1/2-2 porsjoner på vedkommende og justere mengden mat etter dette, evt. servere mer tilbehør.

   Håper dette var oppklarende – lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste