Pasta med parmaskinke, brokkoli og gorgonzola

Raske pastaretter med rester har reddet mang en travel ettermiddag hjemme hos oss. Brokkoli, gorgonzolaost og parmaskinke ble derfor forenet ved en ren tilfeldighet, men det blir ikke for siste gang, for det var utrolig godt! Til to store og en liten trenger du omtrent:

  • 1 rødløk, i tynne båter
  • ca 70 gram parmaskinke eller annen spekeskinke, i tynne strimler
  • 6-8 soltørkede tomater, i små biter
  • ca 1/4 chili, finhakket (smak til)
  • ca 1 dl kyllingkraft (eller buljong)
  • ca 1 dl matfløte
  • 1/2 brokkoli, i små buketter
  • ca 75 gram gorgonzola, i biter
  • basilikum, persille eller rosmarin, finhakket
  • 2 ss pinjekjerner, ristet i tørr panne
  • pasta linguine eller annen pasta, gjerne fullkornspasta

Fres rødløk i litt olje til den blir blank og myk. Ha i chili og skinke, og stek til skinken er sprø. Tilsett de soltørkede tomatene mot slutten av steketiden. Tilsett kyllingkraft og la det hele putre til kraften er nesten kokt inn. Tilsett fløten og varm opp mot kokepunktet.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips om koking av pasta finner du her.

Del brokkolien i små buketter og la den koke sammen med pastavannet de siste 2-3 minuttene. Rør sammen pastasaus, pasta og brokkoli, og tilsett gorgonzolaost og hakkede krydderurter til slutt. Har du ikke gorgonzolaost kan du fint benytte annen blåmuggost, for eksempel norzola.

Serveres umiddelbart, sammen med ristede pinjekjerner og godt brød, for eksempel foccacia med nigellafrø.

TIPS: Dersom du ønsker en vegetarisk rett kan du droppe skinken og erstatte kyllingkraften med grønnsaksbuljong. Oppskriften er derfor merket som «vegetar» for å gjøre den søkbar, selv om den i utgangspunktet inneholder kjøtt. Mange vegetarianere har reagert på dette, noe jeg synes er vanskelig å forstå. Ved å gjøre det slik vil det være enda flere oppskrifter som kan gi inspirasjon til vegatarianere og oss som spiser vegetarisk en gang iblant, og det må vel uansett være bedre enn å la være?

, , , ,

9 Kommentarer

  1. Laila 20. februar 2012 at 10:55 #

    Synes det er helt genialt at du merker med vegetar på oppskrifter hvor man kan kutte ut kjøtt eller fisk. Når jeg har lyst på en vegetar rett klikker jeg bare på vegetar-«tagen» og finner alle oppskrifter som er/kan gjøres vegetariske. Håper du fortsetter med det!

    Serverte de nyyyydelige fastelavnsbollene dine i går med bringebær og krem. Det smakte himmelsk :)

  2. Elizabeth 20. februar 2012 at 11:08 #

    Akkurat hva jeg liker! Høres ut som en herlig kombinasjon av smaker, farger og teksturer. Tusen takk!

  3. SuperRosa 22. februar 2012 at 10:11 #

    Nam, dette så bare herlig ut! Spennende rett! :)

  4. Ann Merete 23. februar 2012 at 08:40 #

    Nam, dette var godt! Laget det til middag i går! Fant ikke gorgonzola på Rema, så brukte blåmuggost. Det satte litt spiss smak på retten, men det var akkurat som om smaken forsvant litt når retten hadde stått litt.

  5. Superkokken 27. februar 2012 at 14:26 #

    Gorgonzola og pasta passer perfekt sammen! Kan anbefale denne, til de som ønsker mer av denne kombinasjonen… http://www.superkokken.no/spaghetti-med-gorgonzola-og-spinat/3021

  6. Linn 28. mai 2013 at 17:03 #

    Hei! Mange av rettene som er sortert under «vegetar» inneholder kjøtt, som bl.a. denne. Bare til informasjon. Ellers – veldig fin og inspirerende matblogg!!

    • Trine ;) 25. januar 2014 at 12:35 #

      Hvis du ser helt til slutt i innlegget så kan du lese hvorfor oppskriftene er merket slik.

  7. Nina Greger 24. januar 2014 at 21:44 #

    Nok en smakfull rett, nam nam :-)

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. Et blikk mot Trines matblogg.no « Marit Smith - 23. februar 2012

    […] Hver uke har hun et innlegg med ukesmeny. Her legger hun inn et bilde av retten og navnet samt ukedagen. Alle disse fotografiene kan man klikke seg inn på for å få en komplett oppskrift og flere illustrasjonsbilder. Bloggen er alt i alt enkel å finne frem på. Det kommer for eksempel opp relaterte innlegg i bunnen av siden. Hun lenker også til tidligere oppskrifter, hvis det er noe hun ikke forklarer der og da.  Slik som at hun lenker til hvordan lage pasta her. […]

Legg igjen en kommentar