* Julecookies på glass – med valnøtter, sjokolade og tranebær *

I dag viser kalenderen 20. desember! Kan noen fortelle meg hvor disse desemberdagene er blitt av? Gavene og baksten er riktignok straks i havn, men så var det resten da… Er det mulig å lure til seg et par dager ekstra dersom jeg henger på et par pakker til på pakkekalenderen til lillebror, mon tro?

Innimellom slagene tenkte jeg å tipse dere om en gave som både er hyggelig å gi og hyggelig å få, nemlig «julebakstbyggesett». Lurer du for eksempel på hva du skal gi til en travel kollega eller til kompisen som har tusen tommeltotter på kjøkkenet? Da kan dette være løsningen, et «hjelp-til-selvhjelp»-glass, hvor vedkommende selv på under 30 minutter kan skape litt julestemning i heimen uten de alt for store anstrengelsene. Dette er jo det reneste Kinderegget for voksne! Finn frem et glass og fyll opp med:

  • 1/2 dl hvitt sukker
  • 1,25 dl brunt (rør)sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1/4 ts natron
  • 1/4 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sjokoladechips eller hakket sjokolade
  • 1 dl hakkede valnøtter
  • 1 dl tørkede tranebær

Tilsettes ved tilberedning:

  • 85 gram mykt smør
  • 1 egg

Finn frem et glass som rommer 0,75 dl-1 liter, og fyll det opp i rekkefølgen ovenfor, eller en helt annen rekkefølge. Sett på lokket, knyt på et bånd og et kort med «bruksanvisning», for eksempel:

«Finn frem 85 gram mykt smør og 1 egg. Rør smøret hvitt og luftig, tilsett egget og rør godt sammen. Rist glasset slik at alt er godt blandet og tilsett i smørblandingen, og rør det hele godt sammen. Trill ca 24 kuler og sett på to bakepapirkledte stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i 9-12 minutter, til kjeksene er ferdigstekte. La de hvile på stekeplaten noen minutter før du lar de avkjøles helt på en rist. Oppbevares i tett boks.»

Lykke til med den siste innspurten med julegavene, og følg med de nærmeste dagene også, for da kommer det flere tips om spiselige julegaver!

Ellers er det gøy å registrere at også lokalavisen i Orkdal, hvor jeg gikk på videregående, har fanget opp at jeg ble tildelt prisen «Årets Matgleder», se her.

(Oppskriften har jeg blitt tipset om av en av mine lesere, Bjørg, som har funnet oppskriften her. Jeg har gjort noen mindre endringer, blant annet redusert sukkermengden noe.)

Lykke til!


, , ,

6 Kommentarer

  1. Anette 20. desember 2011 at 12:28 #

    Hei, det var kjempe smart å lage dette. Men da jeg hadde lagt det, kom jeg på en ting. Hva skal man gjøre med deg ? er det meningen å spise det eller ? -Anette

    • Trine ;) 20. desember 2011 at 12:54 #

      Jeg vet ikke om jeg skjønner helt hva du mener, men deigen skal stekes, se oppskriften, og kjeksene er selvsagt til å nytes! :)

  2. Mira 20. desember 2011 at 12:47 #

    Det var en god idé! Jeg hadde blitt veldig glad for noe slikt :)

  3. Irene 20. desember 2011 at 13:32 #

    Så fantastisk. Dette blir de to gavene jeg manglet. I tillegg veier jeg opp smøret og sender med ei lita plastforet treeske. Ikke alle som har smør i disse tider. :-)
    Takk for inspirasjon

    God jul fra Irene

  4. Cecilie 14. oktober 2013 at 23:54 #

    Hvor fikk du kjøpt de utrolig fine ❤️ Du hadde hengt på?

  5. Silje Andrea 3. desember 2013 at 17:10 #

    Hei!

    Hvor lenge kan dette oppbevares i glasset?

    God førjulstid. <3

Legg igjen en kommentar