Et glass med marinert ost hører med til julens buffeter, eller kan benyttes som spiselig julegave eller som for eksempel vertinnegave. Det er også et must i en tapasmeny, synes jeg. Her er det benyttet manchego, men du kan selvsagt benytte annen hvit, fast ost, om du heller foretrekker det. Paprikaen kan eventuelt erstattes med soltørkede tomater. 

Ingredienser

1 ts hele pepperkorn , ristet
200-300 g Manchego , i ca. 1 x 1 cm terninger
2-3 pimientos (grillet paprika på glass), i små terninger
15 Sorte kalamataoliven , i skiver
1 ss frisk rosmarin eller timian, grovt hakket
1 dl extra virgin olivenolje
1 ts sherryeddik eller rødvinseddik (ca.)

SLIK GJØR DU

Begynn med å riste pepperkornene i en tørr, varm stekepanne. La pepperkornene sprette rundt i pannen i et par minutter, til de blir litt askegrå. Ved å riste pepperkornene i stekepannen blir de ikke så sterke, og får en mere nøtteaktig smak. Knus deretter de ristede pepperkornene med knivbladet eller ha dem i en pepperkvern.

Ha olivenolje og eddik i et tett glass eller i en bolle, og rør sammen. Ha i ost, paprika, oliven, urter og pepper og vend det hele forsiktig sammen slik at pepperen fordeler seg over det hele.

Hvis du skal servere den marinerte med det samme bør den få stå å trekke i minst 20 minutter før servering. Dersom du oppbevarer osten kjølig i tett glass (som rommer ca 3-4 dl), er den holdbar i ca en uke.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Eg er fast leser av bloggen din- og den hjelper meg og familien mykje! Veit ikkje kva oppskrifter me har brukt spesielt mykje, men me er veldig glad i den som står øverst på “indisk” (er vel kanskje nrk oppskrift, men likevel)- serverer med chana pindi oppskrift frå klikk.no. Pasta med chorizo og paprika, laks med chilisoyasaus, diverse kaker, og fleire av dei andre pastarettane er hyppige gjengangarar også.
    Eg tenkte eg skulle lage denne osten til tanta mi- ho er ikkje glad i geitost. Har du forslag til anna ost eg kan bruke? eg skal definitivt lage den med manchego til meg sjølv 🙂 🙂 God jul til deg, og takk igjen for at du bruker så mykje tid på å lage noko som me bruker så mykje !
    Maria

  2. Har du noen ide på hva holdbarheten er? Og må oljen dekke helt opp? Mine ble det mugg på selv om jeg hadde de på tett glass?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste