Kyllingform med rotgrønnsaker og rosmarin

Hjemme hos oss koser vi oss med norske rotgrønnsaker så ofte vi kan på denne årstiden. Grønnsakene blir ekstra gode om de bakes i ovnen sammen med frisk rosmarin, og gjerne med litt søtt følge, som for eksempel denne sausen med blant annet mangochutney. Som tilbehør serveres kyllingbryst, som etterstekes i formen sammen med rotgrønnsakene. Enkelt, praktisk, men ikke minst – veldig godt! Løp og kjøp!

Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Kylling og grønnsaker

  • 4 kyllingfileter
  • 1/2-1 sitron
  • 4-5 poteter, i små terninger
  • 1 bit sellerirot, i små terninger
  • 3 gulrøtter, i skiver
  • 1 rødløk, i båter
  • 1 liten rød paprika, i strimler
  • 2 store tomater, i båter
  • 1 neve sorte oliven
  • noen kvister frisk rosmarin (eventuelt tørket)

Saus

  • 1 dl hvitvin (eventuelt vann + 1 ts hvitvineddik)
  • ca 1/2 sitron, presset
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss mangochutney
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og pepper

Legg poteter, gulrøtter, sellerirot og løk i et stort ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og har på litt salt. Legg hele rosmarinkvister over og stek midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i 20 minutter.

I mellomtiden drypper du litt sitron over kyllingfiletene og krydrer med salt og pepper. Stekes i smør, til du får en fin stekeskorpe på begge sider.

Bland sammen ingrediensene til sausen. Smak deg frem! Har du ikke mangochutney kan du eventuelt benytte honning istedet.

Når grønnsakene har stekt i ca 20 minutter tar du ut formen og har i tomater, paprika og oliven. Legg kyllingfiletene oppå og ringle sausen over det hele. Stek videre i 10-12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Ta ut kyllingen og la den hvile. Rør et par runder i grønnsakene og la de stå noen minutter til, til grønnsakene er møre og fine.

Legg kyllingen tilbake oppå grønnsakene, sett formen på bordet og nyyyt, gjerne med godt brød til.

Enjoy!


, ,

13 Kommentarer

  1. Bjørg Merethe 18. oktober 2011 at 10:37 #

    Fantastisk enkelt og delikat!! Må en tur innom torget etter jobb i dag og kjøpe herlige norske grønnsaker. Tror jeg avviker fra ukesplanen min og lar dette bli dagens middag. Så kan squashsuppen (jepp, din oppskrift) vente til i morgen:-) Ha en flott itrsdag!

  2. ElisesBakery 18. oktober 2011 at 18:20 #

    Det så skikkelig godt ut !
    Elsker kylling 😀

  3. Line 23. oktober 2011 at 15:01 #

    Dette blir middagen hos oss i morgen, ser kjempegodt ut!

  4. Line 25. oktober 2011 at 23:52 #

    Den ble like god som den så ut, takk for maten hehe 🙂
    Line

  5. PerO 31. oktober 2011 at 19:53 #

    Hvis du liker mangochutney med litt sterk smak sjekk Wilkins & Sons (docevika.no)

  6. Marte 10. november 2011 at 14:51 #

    Prøvde denne i går. Det er lett, sunt og har masse smak, – alldeles nydelig!

  7. Camilla 9. februar 2012 at 10:13 #

    Den ble skikkelig god! Mannen min elsket den!

  8. mammapåoppskriftjakt 5. april 2012 at 19:08 #

    Har laget denne rette flere ganger nå og den er bare fantastisk god. Mannen min sier denne kunne vært servert på restaurant 🙂 Lagt litt fersk oppkuttet mango på tallerken ved servering, og det gir den en ekstra piff. Sausen er bare toppers og enkel å lage! takk for super oppskrift!

    • Trine ;) 6. april 2012 at 00:21 #

      Ja den er kjempegod! Står på menyen hos oss på fredag! 🙂

  9. LisaMari 30. april 2012 at 22:01 #

    Denne skal prøves i kveld ,gleder meg til å spise:)

    • Trine ;) 7. mai 2012 at 00:58 #

      Håper den smakte! 🙂

  10. Lillan 4. april 2013 at 15:22 #

    Sunn og knallgod!! <3

  11. Therese 14. oktober 2014 at 13:48 #

    Hva er mangochuthi? Og hvor får man kjøpt det??

Legg igjen en kommentar