Pasta med paprika, squash og reker

Dagens rett er enkel og rask å lage – og rask å spise, for dette er gode saker! Dette er en rett vi ofte lager hjemme hos, da jeg som regel har et glass med store, rensede reker på lur. Retten blir selvsagt best om du benytter ferske reker, men i en hektisk hverdag er det lov å «jukse» litt. Når det først skal jukses vil jeg selvsagt anbefale store reker av god kvalitet. Til omtrent tre porsjoner trenger du:

  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 1 rød paprika, i små terninger
  • 1/2 squash, i små terninger
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4-1/2 rød chili, finhakket
  • ca 1,5 dl matfløte
  • ca 2 ts oystersauce
  • litt salt
  • nykvernet sort pepper
  • ca 300 gram rensede reker
  • friske krydderurter, finhakket (feks persille eller basilikum)
  • pasta tilberedt etter anvisningen på pakken
  • eventuelt noen flak parmesan

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips til koking av pasta finner du under fanen «TIPS&TING» – Tilberedningstips.

Fres løk, paprika og squash i smør eller olje, til løken er blank og myk og de øvrige grønnsakene er møre. Tilsett hvitløk og chili underveis, men pass på at det ikke svir seg. Smak til med fløte, oystersauce og pepper og la det putre med i ca 1 minutt.

Rett før servering tilsettes de rensede rekene og finhakkede urtene. Smak eventuelt til med litt salt, om det trengs. Retten er ferdig når rekene er gjennomvarme. Retten skal ikke koke, da får rekene raskt viskelærkonsistens, og det vil vi ikke ha noe av!

Serveres med nykokt pasta, et par flak fersk parmesan og eventuelt godt brød til.

Enjoy!

Ellers håper jeg dere alle benytter stemmeretten ved lokalvalget i dag, om dere ikke allerede har stemt. Godt valg!


, , ,

18 Kommentarer

  1. Trude 12. september 2011 at 11:18 #

    Det blir middagen vår i dag, i to varianter, en med og en uten reker siden ungene ikke liker reker. Takk for inspirerende og smakfulle mattips, bloggen din er gull både til hverdag og fest. Godt valg !

    • Trine 18. september 2011 at 23:11 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! ;)

  2. Eva 13. september 2011 at 03:52 #

    Ser fortryllende ut. Flott side forresten :-)

  3. Gøril 14. september 2011 at 22:57 #

    Dette ser kjempegodt ut, og minnet meg om en av våre favoritter: kok pasta, la finhakket hvitløk og chili surre på lav varme i olivenolje (sånn at det dekker bunnen, bruker olivenolje med litt kvalitet, men ikke supertypen). Skrell reker, finhakk persille og riv en god neve parmesan. Når pastaen er kokt og hvitløken såvidt har begynt å få litt farge, vender du rekene i oljen og blander alt sammen. Smak til med salt og pepper. Nammenam – måtte bare dele den (og snart lage den)!

    • Trine 18. september 2011 at 22:28 #

      Takk for tipset! ;)

  4. Anja 17. oktober 2011 at 16:13 #

    Nå er jeg ferdig med å spise middag, dette var dagens rett og den falt i god smak hos oss alle. Jeg hadde også oppi litt sjampinjong og litt mindre reker. Brukte reker i lake. Men det var en fortryllende rett som fortjener en plass i kokeboken min! :)
    Tusen takk for en flott side!

  5. May-Bente 2. november 2011 at 17:22 #

    For en smakfull rett! Dette blir nok en favoritt :)

  6. Ingeborg 21. november 2011 at 22:22 #

    Dette lagde eg i dag, då eg hadde nokon reker i lake eg måtte spise opp. Med litt moderasjoner vel og merke, då eg glømte både det eine og det andre på butikken. Eg lånte oppskriften på bloggen min, men har linka til bloggen din. Denne oppskriften skal rett inn i kokeboka. Noko så enkelt og så godt!

    Du har foresten ein fantastisk bra matblogg. Min favoritt for tida :)

  7. Linda 13. desember 2011 at 20:44 #

    Tusen takk for enda en god oppskrift! Denne var dagens middag, og den var nydelig! Gratulerer også hjerteligst med helgas pris:)

  8. Cecilie Moestue 8. mars 2012 at 15:14 #

    Takk for fin oppskrift! Den er med i «Helgens beste mattips» på SOL i morgen:

    http://www.sol.no/mat/2012_03_08_4332_helgens-beste-mattips-4.html

    Hilsen Cecilie i SOL

  9. Siri 14. mars 2012 at 20:30 #

    Nam! Raskt, enkelt og godt!

  10. Jorunn 3. juni 2012 at 22:20 #

    Ser nydelig ut, og skal prøves!! :-) Spent på hva 2- og 3 åringene våre synes. Imobert over at du har reker ferdig i kjøleskapet til enhver tid! Litt av en jobb å renske de! Hvor lenge oppbevarer du de – så vidt jeg vet bør de ikke stå i kjøleskap mer enn et døgn??

  11. Margrethe 23. august 2012 at 14:59 #

    Denne var kjempegod og gikk superfort å lage! Satte pastaen på kok og når den var ferdig var resten ferdig og- det hele tok faktisk 8 minutter. Også smakte det herlig :-)Takk for utmerkede middagstips trine!

  12. Kristine 26. september 2012 at 13:19 #

    Hei Trine!

    Hva blir konsekvensene av å kanskje droppe oystersauce? Noe man eventuelt kan erstatte den med?
    Takk for en fantastisk blogg! Du har fått meg til å like og lage mat! Godt og gøy :)

    • Trine ;) 4. oktober 2012 at 21:22 #

      Du kan fint droppe oystersausen og ellers smake deg frem. Eventuelt kan du tilsette litt fiskefond eller rekekraft. Så utrolig inspirerende å høre at jeg via bloggen har bidratt til at du synes det er gøy å lage mat! :)

  13. Selinn 31. oktober 2012 at 11:32 #

    En familie hit! Vi lager det for andre gang i dag :) servere chilli ved siden av for å tilpasse barna ;) nam nam

  14. Helge 31. oktober 2014 at 19:29 #

    Fikk denne anbefalt av min søster. Helt snadder! Skal definitivt lage mer av dette og anbefale videre

Legg igjen en kommentar