Dagens rett er enkel og rask å lage - og rask å spise, for dette er gode saker! Dette er en rett vi ofte lager hjemme hos, da jeg som regel har et glass med store, rensede reker på lur. Retten blir selvsagt best om du benytter ferske reker, men i en hektisk hverdag er det lov å "jukse" litt. Når det først skal jukses vil jeg selvsagt anbefale store reker av god kvalitet. Til omtrent tre porsjoner trenger du:

Ingredienser

1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i små terninger
1/2 squash , i små terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
1/4-1/2 rød chili , finhakket
1,5 dl matfløte (ca.)
2 ts oystersauce (ca.)
litt salt
nykvernet sort pepper
300 g rensede reker (ca.)
friske krydderurter , finhakket (feks persille eller basilikum)
pasta , tilberedt etter anvisningen på pakken
eventuelt noen flak parmesan

SLIK GJØR DU

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips til koking av pasta finner du under fanen «TIPS&TING» – Tilberedningstips.

Fres løk, paprika og squash i smør eller olje, til løken er blank og myk og de øvrige grønnsakene er møre. Tilsett hvitløk og chili underveis, men pass på at det ikke svir seg. Smak til med fløte, oystersauce og pepper og la det putre med i ca 1 minutt.

Rett før servering tilsettes de rensede rekene og finhakkede urtene. Smak eventuelt til med litt salt, om det trengs. Retten er ferdig når rekene er gjennomvarme. Retten skal ikke koke, da får rekene raskt viskelærkonsistens, og det vil vi ikke ha noe av!

Serveres med nykokt pasta, et par flak fersk parmesan og eventuelt godt brød til.

Enjoy!

Ellers håper jeg dere alle benytter stemmeretten ved lokalvalget i dag, om dere ikke allerede har stemt. Godt valg!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Det blir middagen vår i dag, i to varianter, en med og en uten reker siden ungene ikke liker reker. Takk for inspirerende og smakfulle mattips, bloggen din er gull både til hverdag og fest. Godt valg !

 2. Dette ser kjempegodt ut, og minnet meg om en av våre favoritter: kok pasta, la finhakket hvitløk og chili surre på lav varme i olivenolje (sånn at det dekker bunnen, bruker olivenolje med litt kvalitet, men ikke supertypen). Skrell reker, finhakk persille og riv en god neve parmesan. Når pastaen er kokt og hvitløken såvidt har begynt å få litt farge, vender du rekene i oljen og blander alt sammen. Smak til med salt og pepper. Nammenam – måtte bare dele den (og snart lage den)!

 3. Nå er jeg ferdig med å spise middag, dette var dagens rett og den falt i god smak hos oss alle. Jeg hadde også oppi litt sjampinjong og litt mindre reker. Brukte reker i lake. Men det var en fortryllende rett som fortjener en plass i kokeboken min! 🙂
  Tusen takk for en flott side!

 4. Dette lagde eg i dag, då eg hadde nokon reker i lake eg måtte spise opp. Med litt moderasjoner vel og merke, då eg glømte både det eine og det andre på butikken. Eg lånte oppskriften på bloggen min, men har linka til bloggen din. Denne oppskriften skal rett inn i kokeboka. Noko så enkelt og så godt!

  Du har foresten ein fantastisk bra matblogg. Min favoritt for tida 🙂

 5. Tusen takk for enda en god oppskrift! Denne var dagens middag, og den var nydelig! Gratulerer også hjerteligst med helgas pris:)

 6. Ser nydelig ut, og skal prøves!! 🙂 Spent på hva 2- og 3 åringene våre synes. Imobert over at du har reker ferdig i kjøleskapet til enhver tid! Litt av en jobb å renske de! Hvor lenge oppbevarer du de – så vidt jeg vet bør de ikke stå i kjøleskap mer enn et døgn??

 7. Denne var kjempegod og gikk superfort å lage! Satte pastaen på kok og når den var ferdig var resten ferdig og- det hele tok faktisk 8 minutter. Også smakte det herlig :-)Takk for utmerkede middagstips trine!

 8. Hei Trine!

  Hva blir konsekvensene av å kanskje droppe oystersauce? Noe man eventuelt kan erstatte den med?
  Takk for en fantastisk blogg! Du har fått meg til å like og lage mat! Godt og gøy 🙂

  1. Du kan fint droppe oystersausen og ellers smake deg frem. Eventuelt kan du tilsette litt fiskefond eller rekekraft. Så utrolig inspirerende å høre at jeg via bloggen har bidratt til at du synes det er gøy å lage mat! 🙂

 9. En familie hit! Vi lager det for andre gang i dag 🙂 servere chilli ved siden av for å tilpasse barna 😉 nam nam

 10. Å du denne var god! 🙂 Tror den oystersausen gjorde forskjellen. Nå har ikke vi brukt dette før så det ble en ny smak, noe som var etterlengtet! 🙂

 11. Nydelig, hadde ikke oystersaus, men brukte litt japansk soya og hoisin saus? Sjelden at noen av dine oppskrifter ikke blir favoritter?

 12. Hei:-) Dette ser kjempe godt ut! Er det mulig å droppe både løk og hvitløk, og eventuelt tilsette litt vårløk?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste