Sitrusmarinert kylling med spinatrisotto og ovnsbakte tomater

Dagens oppskrift er en enkel kyllingrett med mange gode smaker. Med en god risotto og ovnsbakte tomater som tilbehør blir det en sikker vinner, enten det er hverdag eller fest. Til tre porsjoner trenger du omtrent:

Sitrusmarinade

  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1/2 sitron, saft og skall
  • 1/2 lime, saft og skall
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts sennep
  • litt pepper
  • friske krydderurter, hvis du har
  • 3-4 kyllingfileter

Spinatrisotto

  • 2 ss smør
  • 2-3 sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 dl risottoris
  • 3/4 dl hvitvin (kan sløyfes)
  • 7-8 dl varm kylling- eller grønnsakskraft
  • 1 liten pose (baby)spinat
  • 25-50 gram parmesan, revet
  • 1 ss god olivenolje
  • 1 ss smør
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper
  • basilikum, hakket

  • 8-12 cherrytomater, delt i to
  • olivenolje
  • maldonsalt

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg de hele kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden oppi. La kyllingen marinere i kjøleskapet i minst en time, men gjerne over natten.

Tørk av kyllingfiletene, krydre med salt og pepper, og stek dem raskt i smør i en stekepanne. Legg filetene i et ildfast fat og stek på 200 grader over- og undervarme i stekovnen i ca 10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile noen minutter før servering.

Tomatene kan gjerne tilberedes i samme ildfaste fat som kyllingen. Legg tomatene med snittsiden opp, ringle over litt olivenolje og strø på litt maldonsalt. La tomatene bake i ovnen sammen med kyllingen + i hviletiden etterpå, dvs totalt ca 15-20 minutter.

Risottoen lager du slik: Fres sjalottløk og hvitløk i smør, til løken blir blank og myk. Tilsett risen og la den surre med, til riskornene blir blanke. Tilsett hvitvinen og la det surre til vinen er kokt nesten inn. Spe med litt av kyllingkraften i flere omganger og rør godt underveis. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing.

Risottoen er ferdig når risen er al dente, dvs at det skal være litt tyggemotstand i den. La risottoen hvile et par minutter, før du tilsetter revet parmesan, smør og litt av din beste olivenolje. Smak til med sitronsaft, pepper og salt (om nødvendig). Fres spinaten raskt i en stekepanne sammen med litt smør eller olje, til den såvidt faller sammen. Tilsett spinaten og basilikum helt til slutt og rør det hele forsiktig sammen.

Ved servering kan du gjerne skjære kyllingen i 2-3 biter på langs, og servere sammen med risottoen, med tomatene og eventuelt litt frisk basilikum som garnityr.

Enjoy!


, ,

12 Kommentarer

  1. Randi 7. september 2011 at 11:25 #

    Dette så knallgodt ut 🙂 Dette MÅ jeg bare prøve en dag i nærmeste fremtid 🙂
    Utrolig fin blogg du har forresten. Jeg elsker selv å lage mat så dette var virkelig en blogg jeg kommer til å besøke ofte. Koselig om du titter tilbake da 🙂 Har bare blogget i noen få uker men er allerede hekta. Jeg har lagt ut en kyllingrett oppskrift som også er verdt å prøve. Kjempegod.

    Klem fra Randi 🙂

    • Trine 19. september 2011 at 00:12 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding!

  2. Ingvild 9. september 2011 at 09:19 #

    Det høres veldig godt ut! Kan du anbefale vin til også?

    • Trine 19. september 2011 at 00:00 #

      Jeg er ingen vinekspert, og kan ikke tipse deg om annet enn jeg gjør selv; spør på polet. 😉

  3. Sølvi 8. november 2011 at 22:21 #

    Tusen takk for superbra middagstips. Dette var en superfin matblog og alt jeg har sett så langt ser supergodt ut. Lagde denne retten i dag og det ble veldig bra. Jeg har endelig funnet inspirasjon til å forlate halvfabrikata. Håper du vil holde på videre med ukeplaner! Det hjelper veldig på fantasiløse travle småbarnsforeldre.

  4. Lillian 5. januar 2012 at 17:53 #

    Tusen takk for maten 🙂 Denne retten falt vedlig godt i smak hos min kjære og hans to store barn ( og meg). Veldig, veldig godt, og lett å lage. En liten time så var maten på bordet.
    Keep up the good work:)

  5. Lillian 5. januar 2012 at 17:59 #

    Kom visst med kommentar på feil rett..skulle være på serranokyllingen :):)

  6. Linda 5. juni 2012 at 21:42 #

    Lagde dette i dag og det var kjempegodt! Jeg er veldig begeistret for bloggen din og finner mye inspirasjon her. Jeg har funnet tilbake gleden ved å lage mat, bruke gode råvarer og lage alt fra grunnen av, og det er mye takket være deg. I morgen skal jeg lage granola og müslibrød, gleder meg!

  7. Mona Helen Gjerstad 18. september 2012 at 19:42 #

    Hei hei.

    Prøver meg på et spørsmål til, mener jeg fant en oppskrift med steikt kyllingfileer, tzatsiki salat + en ellet annen annen salat til. Men et er ca. et år siden, Kan det stemme ?
    Skulle gjerne hatt den vist det er mulig.

    Mvh. Mona.

  8. Karen 29. januar 2013 at 12:02 #

    Hei Trine! 🙂
    Jeg har veldig lyst å lage denne retten til familien på lørdag, men finnes det en slankere versjon? Kan man bytte ut smøret med noe annet?
    -Karen

    • Trine ;) 29. januar 2013 at 12:39 #

      Du kan bytte ut smøret med olivenolje.

Legg igjen en kommentar