Squashsuppe med sprøstekt spekeskinke

I grønnsaksdisken er den norske squashen ekstra fristende om dagen, og det må en utnytte. Squash tilhører gresskarfamilien og er mager kost som passer godt sammen med andre godsaker. Om du tilsetter eple, løk, gulrøtter og en god kraft, blir det en velsmakende, mettende og ganske så sunn suppe. Du kan servere den vegetarisk, eller tilsette sprøstekt bacon eller spekeskinke, om du ønsker litt mer smak og «crunch».

Til middag for to eller forrett til fire trenger du omtrent:

  • 1 stor squash (ca 400-500 gram), i terninger
  • 1 eple, i terninger
  • 1-2 gulrøtter, i terninger
  • 1 løk, i terninger
  • 6 dl god kyllingkraft (eventuelt grønnsaksbuljong)
  • 3-4 ss creme fraiche
  • salt og pepper
  • tabasco
  • litt mynte og persille (kan sløyfes)
  • 4 skiver spekeskinke (kan sløyfes)

Skrell alle grønnsakene og skjær de i små terninger. Kok grønnsakene møre i kyllingkraften, det tar ca 10 minutter. Tilsett creme fraiche (eller matfløte) og kjør blandingen i en foodprosessor eller bruk stavmikser, til du får en jevn suppe. Smak til med salt, pepper og tabasco. Har du friske krydderurter, slik som mynte og/eller persille, kan du også smake til med det.

Suppen kan fint nytes slik den er. Jeg valgte imidlertid å servere sprøstekt spekeskinke som garnityr. Du kan sprøsteke spekeskinken i litt olje eller smør, og la den renne av på litt kjøkkenpapir før du benytter det som garnityr i suppen.

Server gjerne med godt brød til, for eksempel eltefri foccacia.

Enjoy!


, , ,

14 Kommentarer

  1. Nfoto 1. august 2011 at 11:54 #

    For en herlig oppskrift! Denne må vi prøve i fredagslunsjen på jobben:)

  2. Linn 4. august 2011 at 22:12 #

    Jeg er veldig glad i suppe og denne så herlig ut – kommer garantert til å prøve den ut og antageligvis med bacon eller spekeskinke i….det er noe spesielt med det litt salte og sprø i en ellers fløyelsmyk suppe……

  3. Bente 10. august 2011 at 09:33 #

    Lagde denne til middag i går! Kjempegod! Byttet ut spekeskinke med Chorizo og brukte løpestikke som urt, siden det var det jeg hadde for hånden:)

  4. Renate 13. august 2011 at 15:13 #

    Mmmmh, den så god ut! :) Det er enkelt å gjøre den melkefri, også, ved å tilsette soyafløte eller «sour supreme» – for oss melkeallergikere. :)

    Jeg er glad for at jeg kom over bloggen din, ved å søke etter hjemmelagde lomper. :) Jeg er også matglad, og en (hovedsaklig) fotoblogger og så er jeg en jusstudent. ;)

    P.s: en plugin for å abonnere på kommentarer, hadde vært supert! Si ifra hvis du ønsker tips, i så måte!

  5. Hanne 3. september 2011 at 18:41 #

    Jeg lagde denne til middag i går og syntes den ble kjempegod! Jeg brukte bacon i går, men i dag hadde jeg pepperoni oppi, begge fungerte bra! Denne skal lages flere ganger framover i høsttida :)

  6. Audhild 29. september 2011 at 10:41 #

    Denne suppen var fantastisk god ! Kommer alldri til å kjøpe posesupper etter dette …

  7. Camilla 15. oktober 2011 at 21:22 #

    åh, denne suppen hørtes utrolig god ut! Den skal jeg helt klart prøve meg på til uka!

  8. guro 28. januar 2012 at 10:46 #

    Denne suppa er kjempegod! En favoritt hos hele familien inkl. den kresne 2,5åringen vår!

  9. Agnethe 23. april 2012 at 18:30 #

    Nå har vi fått ny favorittsuppe her i heimen :) Hadde bacon som garnityr. Posesuppe har vi ikke brukt siden vi oppdaget bloggen din!

  10. Anne 28. august 2012 at 11:37 #

    Denne suppen lagde jeg i dag, og har akkurat hatt en fantastisk lunsj :)
    Gleder meg til å servere den til middag til resten av familien!

    • Trine ;) 29. august 2012 at 00:39 #

      Ja, denne suppen er kjempegod! :)

  11. Tia 11. september 2012 at 23:01 #

    Denne suppe var både lettlagd og helt nyyydelig. Blir nok en favoritt i høst!

  12. Signe 31. januar 2013 at 21:12 #

    Fantastisk god suppe! Jeg var litt raus med tabasco`n, men liker det når det sitrer litt på tungen i etterkant.

  13. Ingvild 10. juni 2013 at 17:14 #

    Tusen takk for en fantastisk oppskrift :) det passet perfekt å starte uken med denne velsmakende suppen.

Legg igjen en kommentar