Jeg vil nok en gang slå et slag for desserten, som kan lage en aldri så liten fest på en helt vanlig hverdag. Slik er det i alle fall hos oss. Vi har dessert 1-2 ganger i uken, og da koser vi oss litt ekstra. Og det er ekstra stas for lillebror på snart 3 år. Ofte er det frukt eller bær som er hovedingrediensen, og i tillegg til kos og en god matopplevelse får vi samtidig i oss en av de "5 om dagen". Så får det være at det av og til blir litt sukker og andre bonusgodsaker som is og sånn, men det må være lov når det for øvrig ikke kan meldes om så mange andre utskeielser...

Det er enda ikke sesong for norske jordbær, men jordbær tilbys like fullt for salg og noen av disse er faktisk ganske så søte og gode. Og enda bedre blir de sammen med andre gode saker, slik som en perfekt moden mango. Denne gangen en perfekt hyttedessert for oss på Kristi Himmelfartsdag, raskt og enkelt tilberedt og servert sammen med deilig Môvenpick vaniljeis.Til 4-6 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 kurv jordbær
mango (moden)
50 g sukker (ca.)
sitronmelisse
vaniljeis

SLIK GJØR DU

Rens jordbærene og del hver bær i 4. Skrell mangoen og fjern stenen. Del mangoen i terninger. Ha jordbær og mango i en bolle, og smak til med sukker og sitronmelisse. La gjerne salsaen stå å marinere en stund før servering.

Serveres sammen med en raus kule vaniljeis eller sorbet.

Enjoy!

(Oppskriften er også publisert på klikk.no)

Skriv ut
  1. Mangosalsa…..er det mango i biter? Ser kjempedeilig ut, men jeg trodde du hadde laget en saus eller noe. Her er det jo ingenting man lager, liksom…

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste