Påskeferien er rett rundt hjørnet for mange av oss. Endelig er den her, sent - men godt! En sen påske kan kanskje bidra til å fremskynde grillsesongen noe? Vi har i alle fall planer om grilling i påsken. Som en oppladning til grillsesongen kan jeg anbefale disse grillspydene med marinert kylling, grillede grønnsaker, tomatsalsa og en spicy fetakrem. Dersom værgudene ikke er på din side eller du av andre grunner ikke kan grille ute, kan denne retten også fint tilberedes i grillpanne, i stekovnsgrillen - eller i stekepanne/stekovn. Godt er det uansett! Til to trenger du omtrent:

Ingredienser

Kyllingspyd

3-4 kyllingfilet , i jevne biter
2-3 fedd hvitløk , finhakket
frisk rosmarin , finhakket
frisk timian , finhakket
3 ss olivenolje (ca.)
salt og pepper
trespyd

Tomatsalsa

8-10 dulcitatomater eller andre smaksrike tomater, delt i 4
1/4 rødløk , finhakket
rød chili litt , finhakket
1 vårløk , finhakket
friske krydderurter , finhakket
god olivenolje litt
salt og pepper

Fetakrem

100 g Fetaost (ca.)
1-2 ss creme fraiche
1 fedd hvitløk , finhakket
rød chili litt , finhakket
salt og pepper

Grillede grønnsaker

aubergine /gul/grønn squash, i skiver
olivenolje

SLIK GJØR DU

Kyllingspydene: Ha kyllingbitene og de øvrige ingrediensene i en pose og bland godt sammen. La kyllingbitene marinere i ca en time før de tres på trespyd. Stek kyllingspydene i grillpanne, stekepanne eller grill til de er gjennomstekt. Spydene kan eventuelt etterstekes i stekovnen ved 200 grader i 3-5 minutter. (Dersom du griller spydene på kulegrill/gassgrill/ovnsgrill må du legge trespydene i vann ca en time før du tar de i bruk.)

Tomatsalsaen: Bland alle ingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper. La salsaen stå i 30 minutter slik at alle de gode smakene får satt seg.

Fetakremen: Kjør fetaost, hvitløk og chili med en stavmikser eller lignende. Smak til med creme fraiche, salt og pepper.

Grønnsakene: Dryss litt salt på aubergineskivene og skvis gjerne litt sitron over. La det stå å trekke i ca 15 minutter. Skyll av saltet og tørk med kjøkkenpapir. Pensle grønnsaksskivene med olivenolje og stek/grill de på hver side, til grønnsakene er passe stekt.

Server kyllingspydene med tilbehøret og godt brød til, feks foccacia.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mye godt her. Grillmat er bare fantastisk,
  Fetakrem er uprøvd så det må testes ut – kan tenke meg at det er en innertier til det meste i grillmat 🙂

 2. Oi! Gjett om denne må prøves i påska! Tusen takk for nok en spennende oppskrift. Som mannen min sier, jammen har vi spist mye godt siden du fant den derre matbloggen… 🙂 Ukesmenyene våre er blitt både mere smakfulle og en god del sunnere siden jeg oppdaget bloggen din. Herlig!

  Her har vi grillet mye i vinter. Alt fra pølser til grillspyd har gått på grillen vinteren igjennom. Nå kan vi endelig spise ute uten å fryse på fingrene. Vi elsker å grille, men bor nemlig øverst i Hallingdal. Denne vinteren har vært mer enn kald nok og enkelte ganger har vi spist spist fryktelig fort… Kos er det likevel!

  Takk igjen for mange spennende oppskrifter. Og ha en riktig god påske!

 3. Denne retten erhelt fantastisk god, anbefales på det sterkeste. Kombinasjonen av smaker gjør denne retten til en du sent vil glemme.

  Er utrolig takknemlig for å ha oppdaget denne siden med de herligste, men allikevle ujalete retter. Jeg har oppdaget at jeg faktisk er ganske god til å lage mat:)

 4. Denne var fantastisk! Vi har ikke brukt aubergine før, men det skal vi garantert gjøre igjen.
  Neste gang vi skal ha gjester på grilling står dette på menyen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste