Rosmarinkylling med piperade og ovnsstekte mandelpoteter

Helstekt kylling er god og relativt rimelig mat. Ved å helsteke den får du et utrolig saftig og godt kyllingkjøtt. Jeg har her servert kyllingen sammen med piperade, som er en klassisk fransk siderett som jeg synes passer veldig godt til helstekt kylling. Prøv du også da vel, til 4 trenger du omtrent:

Rosmarinkylling
1 stor kylling (1-2 kg), gjerne Stangekylling
100 gram mykt smør
noen kvister rosmarin, hakket
2-3 fedd hvitløk
2-3 ts balsamicoeddik
salt og pepper

Bland smør, hvitløk, krydder og balsamicoeddik. Løsne noe av skinnet på kyllingen og fordel smørblandingen under skinnet så godt det lar seg gjøre. La gjerne kyllingen stå noen timer (i kjøleskapet) slik at smakene får satt seg.

Stek kyllingen ved ca 200-225 grader i 1-1,5 time. Steketiden vil være avhengig av hvor stor kyllingen din er og hvilken temperatur du velger. Kyllingen min var 1,4 kg og ble stekt ved 200 grader i ca 1,5 time. Du kan sjekke om kyllingen er ferdigstekt ved å stikke en kniv i låret på kyllingen. Dersom kraften som renner ut er klar, er kyllingen ferdigstekt. La kyllingen hvile 15-20 minutter før du skjærer den opp.

Ovnsstekte mandelpoteter
mandelpoteter, delt i to
olivenolje
maldonsalt
rosmarin

Ha potetene i et ildfast fat, ringle over olivenolje og strø maldonsalt og grovt hakket rosmarin over. Stekes ved ca 225 grader i ca 30 minutter, til potetene er møre og har fått en fin brunfarge.

Piperade
1 gul paprika, i grove biter
1 rød paprika, i grove biter
5 røde sjalottløk, delt i to (eller 1 rødløk, i grove biter)
1 boks hermetiske cherrytomater
2 ss tomatpurè
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
1 dl hvitvin
1 dl grønnsaks- eller kyllingkraft
litt frisk rosmarin, finhakket
salt og pepper

Mens kyllingen hviler lager du piperaden. Surr paprika og løk noen minutter, og tilsett tomatpurè, hermetiske tomater, hvitløk og rosmarin og la det surre noen minutter til. Tilsett hvitvin og kraft (buljong) og la det surre  til grønnsakene er møre og fine. Smak til med salt og pepper.

Del kyllingen opp i biter og server med piperade og ovnsstekte poteter.

Enjoy!


, , ,

26 Kommentarer

 1. Veronika 3. februar 2011 at 08:06 #

  Å dette ser godt ut! Må prøves i nærmeste framtid 🙂

 2. Tone 3. februar 2011 at 09:43 #

  Ååå dette så deilig ut. Jammen er du flink. Serverte «ovnsbakt torsk» hjemme forrige søndag og det ble en «hit» *smiler*. Er nok en rett som lages flere ganger c»,)
  Må si jeg får mange fine oppskrifter og stor lyst til å prøve ut forskjellige retter etter å ha vært innom her !!!! Ha en fin dag!

 3. Kamilla 3. februar 2011 at 13:29 #

  Ble sulten!!!

  Og for oss i Oslo-området; SmartClub har stange-kylling på tilbud denne uken… (jobber ikke der, er bare veldig glad i ovnsstekt kylling!)

 4. siv anita pettersen 3. februar 2011 at 14:48 #

  Åhh, dette ser virkelig nydelig ut 🙂

 5. Bjørg 3. februar 2011 at 15:45 #

  Hei Trine

  Denne kyllingen så bare helt fantastisk ut,men hos oss har kyllingtacos blitt en hit.I dag skal vi ha minstemanns familiegruppe på «tacomiddag» med din hjemmelagede salsa og kyllingblanding- den er faktisk god å servere som en liten kveldrett med enten ris elller pasta også.
  Bjørg -:))

  • Trine 3. februar 2011 at 19:04 #

   Ja, kyllingtacoen er en hit her også! Kos dere med familiegruppe, jeg vet de blir godt tatt vare på de som havner rundt bordet ditt, Bjørg. 😉

 6. Inger Marie 3. februar 2011 at 20:38 #

  Hei:)
  Du så mye god mat du lager!
  Her minner jeg alltid noe fristende og inspirerende!
  Jeg har lagt deg til bloggen min så det blir lettere å følge deg:)
  Takk for en herlig side.
  Hilsen Inger Marie

 7. Kjersti 4. februar 2011 at 10:16 #

  Helstekt kylling er en favoritt – og utrolig greit å lage. Flott med en ny variant.
  En liten uklarhet: I oppskriften står det hermetiske cherrytomater, i forklaringen står det tomatpuré. Hva er riktig?
  Takk for utrolig mange gode oppskrifter – og nydelige bilder. Er innom sidene hver dag og lar meg inspirere mange ganger i uken – til glede for familie og venner.

  Hilsen Kjersti

  • Trine 4. februar 2011 at 10:45 #

   Både tomatpure og hermetiske cherrytomater er riktig! Oppskriften er oppdatert! 😉

 8. Espen 10. februar 2011 at 16:28 #

  Takket være eksponering på VG så nyter jeg nå noen dager med «dine» besøkstall, føles jaggu godt. 🙂

  Neste gang du lager kylling, kok opp en sitron og noen hvitløksfedd. Stikk en 10-12 hull på sitronen og legg den inn i buken sammen med hvitløken og en neve urter. Hjelper fantastisk mye på saftighet, smak og koketid.

  • Trine 10. februar 2011 at 17:23 #

   Så gøy! Men, så var det jammen et fint innlegg om blåskjell også da! Takk for sitrontips, som skal prøves neste gang jeg skal helsteke kylling! 😉

 9. Hanne 13. februar 2011 at 18:03 #

  Lagde alt i denne fantastiske oppskriften i dag på morsdagen; vannvittig godt! Til og med kokke-pappaen min satt og smattet!

  Ser det er andre oppskrifter her som jeg skal prøve en annen gang!

  Flotte bilder du har på bloggen også!

 10. Ingvild 15. februar 2011 at 09:45 #

  Hei!
  Du har en kjempefin blogg. Jeg har prøvd flere av rettene, og det blir alltid vellykket. Et nybegynnerspørsmål om denne retten: har du potetene og kyllingen i ovnen samtidig?

  • Trine 15. februar 2011 at 10:54 #

   Kyllingen trenger vesentlig lengre tid enn potetene, så her er det hensiktsmessig å sette inn potetene mot slutten av steketiden på kyllingen, og skru opp varmen til 225 grader og la potetene steke ferdig mens kyllingen hviler. Lykke til! 😉

 11. Ann C 27. mars 2011 at 18:16 #

  Takk for nok en god oppskrift!
  Balsamicoeddik ble erstattet av revet skall av en sitron, og det ble veldig bra. Resten av sitronen ble delt i båter og stappet inn i midten av kyllingen. Det ble plass til en halv sitron. Resultatet ble utrolig saftig, nesten for saftig.
  Nå kokes det kraft av kyllingrestene. 🙂

  Neste gang skal jeg steke kyllingen på rist over langpanna så den ikke blir liggende i stekeskyen som renner ut under steking.

 12. Izabela 17. april 2011 at 21:51 #

  Hei!

  Enda en fantastisk oppskrift, ser det ut til! 🙂 Blir spennende å prøve piperade, det er nytt tilbehør for oss.

  Vi lager ofte helstekt kylling (kjøper aldri ferdig grillet, det er ikke mat for mennesker…), og etter at nytt kjøkken er på plass lager vi den alltid i kombidamperen, fylt med sitronbåter og urter. Perfekt resultat hver gang, og supersaftig!

  God påske! 🙂

  • Trine 18. april 2011 at 17:49 #

   Ja, kombidamperen er ypperlig ved tilberedning av saftig kylling! 😉

 13. Siven 22. januar 2012 at 11:57 #

  Prøvde ut dette i går med stor suksess! Gjestene skrøt av at de aldri hadde smakt bedre kylling!

 14. Annette Wolff 29. januar 2012 at 08:19 #

  Hei Trine, denne kyllingretten blir vår søndagsmiddag i dag. Gleder oss, i hvert fall etter alle de gode tilbakemeldingen….
  Jeg er stor fan av bloggen din. Du har reddet mitt jevnlige problem;»hva skal vi ha til middag i dag?» Jeg setter meg ned hver lørdag og planlegger ukemiddagene til min familie på 5 fra din blogg, og blir alltid inspirert, og ungdommene mine elsker rettene dine! Hverdagsrettene er ikke noe problem lenger takket være deg!!! Tusen takk!!!! vh Annette

 15. Hege 5. juni 2012 at 16:25 #

  Dette ble en NYDELIG tirsdagsmiddag 🙂 De hadde ikke rå kylling, men jeg fant kyllingklubber og smørte balsamico blandinger oppå der istede. Hele familien spiste og dette blir garantert ikke siste gang det blir servert noe fra denne siden her….

 16. Hanne 8. oktober 2012 at 17:22 #

  Jeg lagde hele menyen her på lørdag. Kyllingen og piperaden ble eksepsjonelt gode, og ble møtt med masse skryt. I dag brukte jeg restene av piperaden og lagde verdens beste tomatsuppe. Jeg la til litt ekstra vann/buljong og rester av kylling og borte ble det på 1-2-3. Utrolig godt. Så nå har jeg oppskrift på verdens beste tomatsuppe også 🙂 Jeg brukte forresten litt av kraften fra kyllingen i suppa istedenfor buljong.

 17. Nina Greger 26. januar 2014 at 21:38 #

  Smakfull og godt, dette ble en god søndagsmiddag 🙂

 18. Hege 23. februar 2015 at 12:35 #

  Kjøpte rå kylling på måfa på butikken idag. Det var så godt tilbud 🙂 Leita litt på nettet og fant denne oppskriften. Så nå gleder jeg meg til dagens middag 🙂 🙂 🙂

 19. Silje 4. mai 2016 at 00:44 #

  Nydelige smakskombinasjoner i denne retten. Benyttet tipset ovenfor her og brukte rester av piperaden som basis til en tomatsuppe. La til en finhakket løk surret i smør, kyllingbuljong og en boks hakkede tomater. Det ble en aldeles nydelig suppe med deilig dybde i smaken.

 20. Hege Solerød 15. januar 2017 at 21:46 #

  Butikken min hadde ikke rosmarin, så da ble det timian over hele linja i stedet. Det funket kjempefint. Pipenaden var nydelig og skal brukes sammen med annen stekt eller grillet mat senere.

  • Trine ;) 16. januar 2017 at 21:38 #

   Timian funker fint det også, som du erfarte. Hyggelig å høre at det falt i smak.

Legg igjen en kommentar