Pasta med chorizo og paprika

Chorizo er blitt en ny favoritt hjemme hos oss. Nydelig, smakfull spansk pølse, som passer til det meste, eller alene. Jeg bruker den i fiskeretter, kyllingretter, i omeletter – og nå også til pasta. Denne retten har jeg funnet inspirasjon til på en av mine favorittblogger, Lars spiser, drikker og synser. Jeg leste oppskriften for lenge siden, og laget denne pastaretten ut fra hukommelse og tilgjengelige råvarer. Når jeg nå leter opp oppskriften ser jeg at min versjon ikke er så langt ifra Lars sin, som du finner oppskrift på her. Slik gjorde jeg det:

25o gram chorizo, i biter
1 liten løk, i biter
2 fedd hvitløk, finhakket
1 paprika, i biter
1 boks hermetiske tomater
1 dl matfløte
chiliflak
salt og pepper
persille, finhakket
litt rosmarin, finhakket
parmesan, i flak
pasta, kokt etter anvisningen på pakken

Stek chorizoen i tørr panne og legg til side.

Fres løk, hvitløk og paprika i litt olje, til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og la det stå og koke litt inn. Tilsett fløten, og smak til med salt, pepper og krydderurter. Ha i chorizo og strø over finhakket persille rett før servering. Serveres med pasta og parmesan.

Enjoy!


,

17 Kommentarer

  1. girlofnorway 2. februar 2011 at 08:38 #

    Tennene løper i vann 🙂

    Denne må prøves, vi er begge veldig glad i chorizo!

    Ha en flott dag 🙂

  2. Pernille 2. februar 2011 at 11:03 #

    Hei!
    Hvor kjøper jeg chiliflak? Har sjekket på meny og rema, men finner det ikke..
    Fin blogg, min favoritt!!
    Klem Pernille

    • Trine 2. februar 2011 at 11:24 #

      Takk for det! 😉

      Du får kjøpt chiliflak i velassorterte dagligvareforretninger og i innvandrerbutikker.

  3. Hanne 2. februar 2011 at 11:53 #

    Gratulerer med ny adresse og nytt design, wohoo!

  4. Jeanette 2. februar 2011 at 21:54 #

    Det så godt ut! Hvor kjøper du chorizo?

    • Trine 2. februar 2011 at 21:59 #

      Chorizo får du kjøpt på velassorterte dagligvareforretninger. Jeg kjøper det bla på min lokale Megabutikk.

  5. hege 2. februar 2011 at 23:34 #

    Så flott den nye bloggen ble!!! Gratulerer Trine, godt jobba! Hege

    • Trine 3. februar 2011 at 00:01 #

      Takk Hege! Veldig godt fornøyd så langt i alle fall! 😉

  6. Camilla 3. februar 2011 at 17:54 #

    Tusen takk for deilig middag, godt likt av alle 4, vil bli laget igjen vær du sikker 😀

  7. Ingrid Stava 4. mars 2012 at 07:54 #

    Tusen takk for tipset! Dette var godt! Jeg var litt skeptisk til chorizo, har ikke smakt det før, men det av en god, sterk, baconlignende smak som passet veldig bra sammen med det andre!

  8. Helene 19. januar 2013 at 22:54 #

    Denne oppskriften laget vi i dag og den ble kjempegod 🙂

  9. mesin potong rumput tanaka 19. februar 2014 at 09:33 #

    Dette var godt! Jeg var litt skeptisk til chorizo, har ikke smakt det før, men det av en god, sterk, baconlignende smak som passet veldig bra sammen med det andre!

  10. Marita 17. mars 2016 at 19:31 #

    Enkel, kjapp og god pastarett!

  11. Lappedamen 13. april 2016 at 21:53 #

    Smakfull og lettvinn middag.

  12. Ann-Merete Haraldsen Lund 17. januar 2017 at 17:10 #

    Nydelig, rask og enkel rett❤For andre i utkantstrøk, som heller ikke får tak i chiliflak, så har jeg brukt en teskje sambal olek i stedet. Det får jeg kjøpt på nærmeste Spar butikk, og det betyr vel at den kjeden kan ta den inn dersom den ikke finnes i nærmeste hylle hos deg. Det smakte sterkt og herlig, akkurat slik vi liker det👍Takk for herlig oppskrift, Trine.

  13. Elisabeth 28. august 2017 at 12:54 #

    Hei,

    Hvor mange er oppskriften beregnet til? Skal servere denne til 6 personer 🙂

    • Trine ;) 28. august 2017 at 21:15 #

      Oppskriften er beregnet til 3 porsjoner.

Legg igjen en kommentar