Når jeg kommer over friske asparges i grønnsaksdisken, er det av og til vanskelig å gå videre. Som dere ser klarte jeg det ikke sist helg, og sammen med en god parmaskinke ble det en rask og god forrett på lørdagskvelden. Til to trenger du omtrent:
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
8-10 | asparges |
2-4 | parmaskinke , skiver |
salat , blader | |
1 | appelsin båt, saften |
parmesan flak | |
olivenolje | |
balsamicoeddik |
SLIK GJØR DU
Kok aspargesen i ca tre minutter og ha den deretter umiddelbart i iskaldt vann slik at den avkjøles. La den renne av på kjøkkenpapir eller lignende.
Fordel salaten, gjerne flere sorter, på to tallerkner, og skvis over litt saft fra en appelsinbåt. Fordel asparges og parmaskinke over. Ringle over din beste olivenolje og balsamicoeddik, og skav deretter noen skiver parmesan over.
Serveres med godt brød, for eksempel No-knead-bread.
Enjoy!
Publisert 25. 1. 2011