Jeg er tilbake etter fire fine og minnerike dager i Roma, med blant annet mange gode matopplevelser. Kjøleskapet bærer preg av at undertegnede slo seg løs under shopping på Campo de’ Fiori, så vi skal ikke slippe de gode smakene riktig ennå. Men, etter dager med mye god mat er vi heldigvis skrudd slik sammen at det smaker aller best med vanlig hverdagsmat, slik som denne fiskesuppen. Den er god og næringsrik, og er også rask å lage, og den kan derfor raskt bli en ny favoritt! Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Fiskesuppen

  • 400 gram seifilet eller torskefilet, i terninger
  • 3 gulrøtter, i terninger
  • 1 bit sellerirot, i terninger
  • 1/2 purre, i ringer
  • 1 boks hermetiske tomater, hakket
  • 7 dl vann
  • 1/2 terning fiske- eller grønnsaksbuljong
  • ca 3 ss frisk dill, finhakket
  • ca 1/2 kryddermål cayennepepper
  • 1/2-1 ts salt

Hvitløkskrem

  • 3 ss crème fraìche
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • litt sitronsaft
  • salt

Kok opp vann, buljongterning og tomater og tilsett salt, cayennepepper og ca halvparten av dillen. Tilsett deretter grønnsakene og la dem koke i ca ti minutter, til de er knapt møre. Tilsett så fisken i jevne terninger. La fisken trekke med i ca tre minutter til den er ferdig. Ikke rør i gryta underveis! Smak til med mere krydder om nødvendig og tilsett resten av dillen ved servering.

Server gjerne en klatt hvitløkskrem oppi suppa: Rør sammen crème fraìche og hvitløk, og smak til med sitronsaft og salt.

Serveres med godt brød, for eksempel grisini.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Ah, sei og tomat er en fin-fin kombinasjon. Dette må prøves. Jeg krysser fingrene for at det også vil dukke opp noen gode oppskrifter inspirert av Roma i nær fremtid 🙂

  2. Italia og italiensk mat er topp! Kanskje kommer det også noe på bloggen snart? Kjøleskapet er i alle fall fylt opp med nydelige oster, pølser og skinke… Takk for koselige tilbakemeldinger!Trine 😉

  3. Vi har invitert to vennepar med barn til middag i dag, og denne står på menyen, samt grisini. Gleder oss!

  4. Suppen var veldig god! Hvitløkskremen var prikken over i'en. Synes kanskje den ble litt tynn, så neste gang vil jeg prøve å få den litt tykkere. Gjestene våre spiste godt og skrøt masse. 🙂

  5. Hei Trine
    Jeg laget den tomatiserte fiskesuppen din i dag,brukte frossen torsk istf. sei og med den deilige hvitløkskremen ! og en oppvarmet foccacia fra fryseboksen som ble varmet opp i ovnen ble det bare en skikkelig god mandagsmiddag. Den hvitløskremen gjorde virkelig susen.

  6. Denne suppen har jeg nå laget flere ganger, og er helt ypperlig som en basis for tomatbasert fiskesuppe. Smaken varierer jeg litt i forhold til hva jeg har av råvarer.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste