En matbloggers mareritt er når speilreflekskameraet går i gulvet med et brak… Det skjedde med meg i går. Under fotografering av en nydelig foccacia hektet kameraremmen seg fast i et skuffehåndtak, jeg glapp kameraet, som derved deiste med full kraft inn i kjøkkeninnredningen – før det traff gulvet med et brak. Påmontert go’objektivet og blitsen… Jeg kunne raskt konstaterte at skjermen og usb-kontakten var ødelagt, mens objektivet og blitsen ikke hadde noen synlige skader. Kamerahuset er heldigvis forsikret og jeg dro derfor til Japan Foto med kamerahus og forsikringspapirer. Da jeg spurte hvor lang tid det ville ta kom det raskt «minst 3-4 uker, ofte enda lengre hvis kameraet kan repareres». Matbloggeren ble temmelig blek om nebbet og fikk stotret frem «du har vel ikke et lånekamera…?». Selgeren bak disken hadde ikke det, men skjønte straks alvoret og tok en ringerunde og fikk til slutt skaffet et kamerahus jeg kan få låne, som i skrivende stund (forhåpentligvis) er på vei til meg. Og forhåpentligvis har objektivet og blitsen berget (for de var ikke forsikret..). Hvis ikke kan det bli magert med servering på matbloggen fremover…

Det var dagens utblåsning, og nå over til noe langt hyggeligere, nemlig rask, enkel og velsmakende mat for en fredagskveld, laget av råvarer av god kvalitet. Sist fredag var jeg en snartur innom fiskebutikken «Fiskeriet» på Youngtorget, for å se om de hadde noe enkelt og godt å by på til en fredags kveld. Vi skulle reise på hytta og ønsket ikke å benytte alt for mye tid på kjøkkenet, og valgte derfor Fiskeriets hjemmerøkte laks. Etter en hektisk uke er det greit med et ikke alt for krevende måltid når vi er vel fremme på hytta. En slik rett er helt avhengig av gode råvarer, hvis ikke kan det bli en stor nedtur. Det ble det definitivt ikke for oss. Som smårett til to eller forrett til fire trenger du omtrent:

400 gram røkt laks av god kvalitet
god olivenolje
nykvernet sort pepper
maldonsalt
rucculasalat eller annen salat
1/2 sitron, presset

parmesan, i skiver

Godt brød

Be fiskehandleren om å skjære tynne skiver av laksen for deg. Anrett laksen på en stor tallerken. Lag en liten «ball» av salaten og legg oppå (eller ved siden av) laksen. Ringle over den beste olivenoljen du har (jeg kjøpte med meg en nydelig olivenolje fra Fiskeriet også, Dauro) og ha litt nypresset sitronsaft over. Deretter litt maldonsalt og noen runder med pepperkverna. Pynt eventuelt med noen sitronskiver, og server sammen med godt brød og et glass kald hvitvin.

Et godt vintips er: Allram Hasel Alte Reben Grüner Veltliner 2009

Laksen var nydelig, og det skulle bare mangle med en kilospris på nærmere 500 kroner. Og når en vet en får kvalitet er det også greit å betale litt ekstra for det, synes jeg. Jeg skal definitivt tilbake til Fiskeriet om ikke så alt for lenge, det var utrolig mye annet som fristet der også…  Og kanskje kommer det her på bloggen, hvis jeg har kamera da…

Skriv ut
  1. Huff trasig!!! Håper det ordner seg med kameraet ditt. Elsker bloggen din og trenger den for å holde meg motivert til matlaginga i hverdagen !! Tusen takk 🙂

  2. Håper det ordner seg, veldig synd:( Matblogger jo selv med speilreflekskamera og kan nok føle på den der….God helg så lenge:) Du er kjempeflink! Hilsen Annica

  3. Huff, et skikkelig mareritt.Takk for at du minnet meg på at det er fredag og tid for et lite glass vin også, forresten. Og enda en ting: Jeg fikk ikke til å legge til print-knappen. Legger du det inn i en html-boks under "utforming"? Og hvor i såfall legger du den boksen? Under innlegget?

  4. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Dumt med kameraet, men nå har jeg i alle fall fått låne et tilsvarende kamerahus, og da skal jeg jo ikke klage! Kjøkkentjeneste; trykk på utskriftsikonet og deretter ikonet nederst i utskriftsbildet, og følg de anvisninger du får. Jeg slet litt jeg også… Sender deg en epost jeg. Trine 😉

  5. tusen takk til de som skaffa deg et lånekamera!! fantastisk bra, og til glede for veldig, veldig mange <3jeg tror jammen meg jeg hadde fulgt bloggen din like ivrig selv uten bilder. litt vanskelig å "kapre" nye tilhengere uten bilder, kanskje.. 😉

  6. Hei,har noen forsøkt seg på denne? jeg lurer igrunn på om man kan bruke noe annet enn ruccuola-salat?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste