Pizza med creme fraiche, kylling, bacon, rødløk og tomat

En av mine lesere fortalte på vårparten om en nydelig pizza hun hadde fått servert i Praha for en tid tilbake. Den var fylt med fløte, kylling, bacon og rødløk. Hun lurte på om jeg hadde oppskrift på en tilsvarende pizza, og det hadde jeg ikke. Men, da veslejenta mi på 22 år inviterte seg hjem på pizza forleden, tenkte jeg at jeg kunne ta den utfordringen og forsøke å lage en pizza med de samme ingrediensene. Jeg byttet ut fløten med creme fraiche og puttet på noen tomater i tillegg, og resultatet ble riktig så bra. Er veldig spent på om leseren også er enig. Til 2 pizzaer trenger du:

Pizzabunn:
4 dl lunkent vann
50 gram gjær
1/2 ts salt
2 ss olivenolje
9-10 dl pizzamel
 
Pizzasaus:
1 beger creme fraiche
1/2-3/4 rød chili, finhakket
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
frisk timian, finhakket
salt og nykvernet sort pepper
 
Garnityr:
3 kyllingfileter, i biter
100 gram bacon, i biter
1 stor rødløk, i tynne båter
cherrytomater, delt i to
frisk basilikum, finsnittet
revet ost

Begynn med pizzadeigen i god tid, hvis du kan. Rør ut gjæren i lunkent vann og elt inn salt og pizzamel, men hold igjen litt av melet for å regulere deigen underveis. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den elte deigen i 10-15 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve lenge – til dobbelt størrelse, eller i alle fall i 30 minutter.

Rør sammen ingrediensene til pizzasausen. Del opp kyllingen i jevne biter krydre med salt og pepper og stek den raskt i varm panne. Det er ikke nødvendig å gjennomsteke kyllingen helt i og med at den skal en tur i ovnen. Stek baconet til det blir nesten sprøtt og la det renne av på kjøkkenpapir.

Kjevle ut deigen til en tynn leiv og legg den på en bakepapirkledt stekeplate. Fordel pizzasausen over, og deretter revet ost, kylling, bacon og løk. Stek pizzaen ved ca 250-275 grader til den er ferdig stekt.

Strø over litt finsnittet basilikum før servering.

Enjoy!


41 Kommentarer

  1. HildeM 16. juli 2010 at 11:04 #

    >Åh den pizzaen ser så deilig ut. Når jeg etterhvert skal amme mindre og kan begynne å spise løk, er dette noe jeg helt klart skal prøve!God helg!Klem fra Hilde

  2. Red Hobbitt 16. juli 2010 at 11:27 #

    >Jeg lager ofte pizza med creme fraiche. Bruker kyllingfilet som jeg krydrer med salt og sitronpepper, fersk champignon og rød paprika. Ett beger creme fraiche til en stor pizza og vanlig hvitost på toppen. Mmmmm….nydelig mat. Håper flere får lyst til å prøve å bytte ut tomatsausen. God helg =)

  3. Regine 16. juli 2010 at 11:44 #

    >For ein fantastisk blogg du har – eg har sittet og sikla i timesvis og lest på alt fra dessert, middager, bakverk, forretter og konfekt, no har eg satt ein deig på hamburgerbrød og skal lage heimelaga hamburgere etter oppskrift fra deg, gleder meg til å se resultatet då eg egentlig e ein veldig dårlig kokk. Men du gir meg inspirasjon! Takk for alle tips, og ein super blogg.

  4. Lemonia 16. juli 2010 at 13:00 #

    >Nam nam. Dette er vel ganske nøyaktig likt det jeg kjenner som "hvit pizza". Annerledes enn med tomatsaus, men som du selv sier veldig godt. God helg. 🙂

  5. Thelma Louise 16. juli 2010 at 14:38 #

    >Dette så riktig så deilig ut.:-) Minner om en jeg så på god morgen norge…Henriette Stenstrøm spesial..og Wenche Andersen har laget både med henne og etter at hun var gjest..enda ikke fått rotet meg til å prøve..men nå skal jeg få ut fingern..for dette så nydelig ut.:-)takk for tips.:-)

  6. Thelma Louise 16. juli 2010 at 14:39 #

    >Dette så riktig så deilig ut.:-) Minner om en jeg så på god morgen norge…Henriette Stenstrøm spesial..og Wenche Andersen har laget både med henne og etter at hun var gjest..enda ikke fått rotet meg til å prøve..men nå skal jeg få ut fingern..for dette så nydelig ut.:-)takk for tips.:-)

  7. Thelma Louise 16. juli 2010 at 14:41 #

    >Nei nå surret jeg.:-) lignet ikke den jeg mente 🙂 så minst like god ut denne.:-)

  8. smykkeline 16. juli 2010 at 19:38 #

    >Å, denne skal jeg prøve å lage i morgen! Ser utrolig god ut.

  9. Iselin 17. juli 2010 at 20:26 #

    >Denne var god! 🙂

  10. julie 17. juli 2010 at 21:00 #

    >Jeg lagde denne pizza i kveld, og dem var fantstisk god. Jeg brukte marinert kylling, og det var kjempe deilig:)Tusen takk for gode oppskrifter

  11. Monica 19. juli 2010 at 14:20 #

    >Denne var super god, takk for inspirasjon.

  12. Krompemamma 21. juli 2010 at 16:02 #

    >Namm! Den ble servert til middagsgjester i dag og alle var meget fornøyd. Takk takk for inspirasjon og oppskrift 🙂

  13. Anonymous 26. juli 2010 at 11:43 #

    >Fantastisk god smak!!!!Så gøy å slippe denne tomatsausen:)I dag skal vi prøve lillebrors spagettifavoritt, og jeg håper lillebror her også mener det samme:)Sønnis

  14. Tromsøpalmen 5. september 2010 at 09:56 #

    >No en gang har jeg blitt fristet til og prøve noe fra bloggen din, denne gangen ble det denne pizzaèn som var alldeles nydelig. Takk for inspirasjonen 😀

  15. Trine ;) 6. september 2010 at 20:56 #

    >Så gøy at så mange har forsøkt denne! En favoritt her i huset!Trine 😉

  16. Randi 30. september 2010 at 10:57 #

    >Denne var bare nydelig 🙂

  17. Mari-Anne 30. oktober 2010 at 15:59 #

    >Denne pizzaen har jeg laget flere ganger nå, og hele familien elsker den. Vi har nå byttet ut melet med fibra fullkornshvetemel for å få grov bunn i stedet for fin, og det smaker helt supert det og!! 😀

  18. Hilde 5. desember 2010 at 11:07 #

    >Hei Trine. For en nydelig pizza, denne falt i smak hos hele familien. Nam nam.

  19. Frida 26. august 2011 at 18:07 #

    Hei!
    Går det fint å bytte ut creme fraiche med kesam? (i pizzasausen)

    • Trine 28. august 2011 at 11:15 #

      Jeg har benyttet rømme ved flere anledninger (og det blir veldig bra), men har ikke særlig erfaring med kesam.

  20. Katrine 21. september 2011 at 10:24 #

    Hei! For en fantastisk god pizza!! Lagde den til foreldrene mine og det var en av de beste pizzaene de hadde smakt! Lurte på om du vet hvordan pizzaen vil være etter å ha vært en tur i fryseren? Vil creme fraichen skille seg?
    Bloggen din er super! Har prøvd en del av oppskriftene og er blitt en ivrig følger!

    • Trine 21. september 2011 at 10:51 #

      Ja, det er en kjempegod pizza (det også)! Jeg har ikke forsøkt å fryse ned hvit pizza tidligere, mannen min spiser rubb og stubb… 😉 Tror det skal gå bra å fryse ned. 😉

  21. Katrine 21. september 2011 at 15:17 #

    Alt forsvant her også men når jeg til vanlig er alene blir det litt mye 😉
    Tusen takk for svar!

  22. Mette 20. desember 2011 at 23:32 #

    Hei Trine,

    Tusen takk for enda en super oppskrift! Det var første gangen vi både lagde og spiste «hvit» pizza, men det vil skje igjen.

    Veldig glad for at du blogger alle disse oppskriftene til oss!!!

    God jul fra Mette

  23. Sigrid 27. desember 2011 at 20:24 #

    Hei Trine.

    Jeg hører til den eldre garde, men er glad i å prøve ut nye oppskrifter.
    Denne pizzaen er en av de beste jeg har laget, men jeg gjorde en liten vri, i og med at jeg hadde glemt å kjøpe chili.
    Jeg blandet creme fraiche med to spiseskjeer sweet chili fra flaske, og det gjorde susen!
    Dessuten hadde jeg litt dårlig tid, så jeg kjøpte fersk pizzabunn fra Peppes pizza (juks, men veldig brukbart).
    Fikk mye ros for denne varianten.
    Takk for flott blogg!

  24. Kristin 16. januar 2012 at 11:35 #

    Denne pizzaen var utrolig god! Første gang jeg har laget hvit pizza, og kommer garantert til å gjøre det igjen!

  25. Maivis 21. april 2012 at 10:43 #

    går for denne i kveld,knall god 🙂

  26. Pia 20. juli 2012 at 20:00 #

    Verdens beste pizza, nam!

  27. Camilla 10. oktober 2012 at 19:07 #

    Oioioi 🙂 Det var jeg som spiste den fantastiske pizzaen i Praha. Har ikke lest dette innlegget før nå, men denne pizzaen MÅ jo bare prøves da 🙂 Forhåpentligvis like god som den jeg fikk i Praha!

    • Camilla 18. oktober 2012 at 15:01 #

      …Nå er den prøvd, og den var fantastisk! Skal absolutt lages igjen 🙂

  28. Ranveig 18. november 2012 at 11:18 #

    Denne ble lørdagspizzaen i helga, veldig god på smak og enkel å lage. Første gang jeg har lagd hvit pizza, og det frister absolutt til gjentakelse.

    • Trine ;) 24. november 2012 at 01:01 #

      🙂

  29. elisabeth 27. desember 2012 at 00:41 #

    Har alltid vært blandt de som ikk liker pizza pga tomatsausen.. her er bare ting jeg liker, så denne gleder jeg meg til å prøve 🙂

  30. Therese 12. januar 2013 at 12:44 #

    Denne har vi fått dilla på 🙂 Den er heeelt nydelig, og flere har fått smaken på den :))

  31. Carla 27. januar 2013 at 12:22 #

    Verdens beste pizza! 🙂
    Har aldri vært så populær blant venner før 😉
    Takk for en inspirerende blogg!

  32. Nina Alise Vik 12. april 2015 at 13:22 #

    Nydelig god pizza! Denne skal lages flere ganger:)

  33. Marlen 12. august 2015 at 12:49 #

    Er oppskriften til 2 store pizza?

  34. Lillian 27. oktober 2015 at 21:26 #

    Hvor stor blir pizza’ene? Dekker de en langpanne? Har lyst å bruke denne oppskriften da jeg skal lage pizza til 10 sultne arbeidskarer. 🙂

  35. V.jensen 8. mars 2016 at 00:06 #

    Har også en god pizza med kylling.Pleier å ha curry på kyllingfileten og så smører jeg bunnen med sursøt saus.Pleier også å ha Chorizo pølse som jeg skjærer i små biter og steiker.Har på pizzaen.Hvitløksdressing laga av creme fraiche.Anbefales kjempe godt.

  36. Julie 21. januar 2017 at 19:19 #

    Nydeleg!! Må prøvast!❤❤

  37. Partyfaktor 26. februar 2017 at 12:15 #

    Den desidert beste pizzaen jeg noen gang har smakt! Mmm! Tusen takk for super oppskrift:)

Legg igjen en kommentar