Enkel pastasalat – til hverdag og fest!

En enkel og god pastasalat, som smaker godt både til hverdag og til fest. Pastasalaten passer for eksempel godt på en buffet, sist servert under toårsfeiringen av lillebror sist helg, hvor vi blant annet serverte spansk spekemat, saltbakte poteter, minipølser, røkt laks og foccacia, før kakene kom på bordet.  Du trenger:

pastaskruer, pastasløyfer el.
rucculasalat
friske krydderurter, finstrimlet
cherrytomater, delt i to
soltørkede tomater, i biter
rødløk, i tynne ringer
fetaost, i terninger
oliven
god olivenolje
god balsamicoeddik
salt og nykvernet pepper
Kok pastaen på forhånd i lettsaltet vann tilsatt litt olivenolje. La den renne av, tilsett litt mer olivenolje og la den avkjøles før du blander den inn i salaten. Bland alle grønnsaker i en vid bolle og tilsett pastaen. Smak til med olivenolje, balsamicoeddik (litt mer olje enn eddik), salt og pepper. Tilsett fetaosten til slutt og løft den forsiktig inn i salaten.
Dersom du ønsker å nyte salaten alene, kan du for eksempel tilsette litt strimlet spekeskinke eller strimlet kyllingfilet, eller nyte den slik den er.
Enjoy!

, ,

7 Kommentarer

  1. swimzy 17. juni 2010 at 12:14 #

    >Idag skal min samboer jobbe overtid, så da må jeg lage meg en rask middag alene. Så da skal jeg jammen meg prøve ut denne pastasalaten, tenker jeg slenger oppi litt grillet kylling også:) Takk for at du deler oppskriften:) Mvh siv anita

  2. Linda 5. mai 2011 at 18:09 #

    Tusen takk for mange fantastiske oppskrifter! Jeg tenkte at jeg skulle lage denne pastasalaten i en konfirmasjon, men da blir jeg nødt til å lage maten dagen før. Er det mulig med denne salaten, eller blir det «tørr»?

    • Trine 6. mai 2011 at 00:45 #

      Jeg laget også denne pastasalaten til min yngste datters konfirmasjon. Jeg mener å huske at jeg gjorde det meste klart dagen før, men tilsatte tomater, salat, fetaost og dressingen samme dag. 😉

  3. Elisabeth 3. juli 2012 at 22:49 #

    Hei.
    Min mann fyller 40 år på søndag, og jeg har planlagt et slags»tapas» bord, litt fritt.

    Jeg har veldig lyst til å bruke denn salat oppskriften da.

    Det passer vel greit sammen det?

    Takk for en fantastisk blogg!

  4. Elisabeth 11. mai 2013 at 22:14 #

    Den salaten laget jeg til klubben en dag,sammen med en foccacia.Det falt i smak hos alle sammen.Tusen takk for den flotte jobben du gjør med bloggen.

  5. Kim 14. september 2017 at 21:22 #

    Hei!

    Hva slags krydderurter har du brukt i pastasalaten? Vil så gjerne få det riktig i smak til svigers ankommer 😂
    Skal lage samme koldtbord i barneselskap til 2 åringen til helgen 😊
    Takk for masse innspill og fine oppskrifter!

    Mvh
    Kim

  6. Madde 17. oktober 2017 at 21:48 #

    Hei!
    Lurer på det samme som over 🔼
    Hvilke krydderurter har du brukt,
    Hvilken olivenolje/balsamico og
    Hvilken type oliven?

    Hva anbefaler du?
    Er helt nybegynner

Legg igjen en kommentar