En av mine absolutte favoritter er Saltimbocca, som kan oversettes til «hopp inn i munnen». Saltimbocca kan lages i mange varianter. Denne hopper i alle fall rett inn i munnen min…

Som et alternativ til ostesaus kan du eventuelt koke ut pannen med hvitvin, etter at kalvefileten er stekt, se feks denne oppskriften.

Nok til 4 sultne munner:

Grønnsaker:
1 fennikel
1 grønn squash
1 rød paprika
4 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
2 klyper Maldonsalt
10 blader frisk basilikum
noen dråper sitronsaft

Ostesaus:
5 ss melk
1 ss olivenolje
100 gram Philadelphia ost naturell (lett)
1 klype salt
10 blader hakket basilikum
noen dråper sitronsaft
2 ss finrevet (fersk) parmesan

Kalveflatbiff:
4 stykker kalveflatbiff a ca 160 gram, ca 1 cm tykke
12 salvieblader
pepper
4 skiver parmaskinke
solsikkeolje til steking
4 ss olivenolje
2 ss usaltet meierismør
1 ts sitronsaft

Pasta:
Papardellepasta til 4

Fremgangsmåte grønnsaker:

  1. Del fennikelen i 4 båter
  2. Del squashen i to – på langs.
  3. Del paprikaen i 4
  4. Ha olivenolje i en stekepanne og legg grønnsakene i. Fennikelen først, siden den trenger lengst tid å steke. Squashen legges med snittsiden ned.
  5. Knus de urensede hvitløksfeddene lett med bredsiden av kniven, og legg de oppi pannen
  6. Strø på alt og stek grønnsakene et par minutter slik at de får litt farge og er blanke
  7. Hell grønnsakene over i en ildfast form og etterstek i stekovnen i ca 5 minutter.
  8. Legg grønnsakene over på en fjøl og la dem avkjøle, før du hakker dem opp i grove biter. Ha grønnsaksbitene over på et fat, skvis sitronsaft over og avslutt med olivenolje og et dryss med hakket basilikum.

Fremgangsmåte ostesaus:

  1. Ha melk, olivenolje og osten i en kjele. Rør sammen til en tykk masse. Bruk gjerne visp. Gi blandingen et oppkok.
  2. Rør inn saltet, hakket basilikum og noen dråper sitronsaft. Blir sausen for tykk eller for tynn, ha i henholdsvis litt mer melk eller litt mer olivenolje.
  3. Bland inn parmesanen til slutt.

Fremgangsmåte kalveflatbiff:

  1. Legg kjøttstykkene ved siden av hverandre på en fjøl. Legg plastfolie eller matpapir over og bank kjøttet flatt (ca 0,5 cm)
  2. Legg salviebladene oppå kjøttet, ha på litt pepper og legg en skinkeskive på toppen. Skinkeskiven bør dekke kjøttstykket. Fest gjerne med en tannstikker eller to (uten smak!)
  3. Ha ca 1 ss olje pr kjøttstykkel i en varm stekepanne og stek ca et halvt minutt på hver side. Stek skinkesiden først. Ta pannen vekk fra stekeplaten, ha i smøret og la kjøttet ligge og godgjøre seg.

Pasta:

  • Kok pastaen etter anvisningen på pakken, eller lag pasta selv! Når pastaen er ferdigkokt har du litt olivenolje i og rører forsiktig rundt. Husk å ha på lokket om ikke pastaen skal serveres umiddelbart.

Anretning og servering:

  • Anrett kjøttet på hver sin tallerken, med skinkesiden opp. Ha over litt sitronsaft rett før servering. Anrettes med grønnsaker, pasta og ostesaus. Serveres med godt brød og en god italiensk vin!

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg hentet fra Øyvind Hjelles kokebok «Gourmet for begynnere».

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste