Vi kommer fra Pepperkakeland…

Ingen jul uten pepperkaker! I år tok vi oss til og med tid til å pynte pepperkakene – til stor glede for små og store barn! Oppskriften har jeg tatt med meg hjemmefra og er et av barndommens mange gode juleminner:

Ingefærkaker
250 gram sukker
2 dl sirup
1 ss kanel
½ ss malt ingefær
¼ ss nellik
250 gram smør
1 ss natron
2 egg
650-800 gram hvetemel
• Gi sukker, sirup og krydder et oppkok
• Tilsett natron og hell sirupsblandingen straks over smøret som ligger i en stor bolle
• Rør til smøret er helt smeltet og blandingen er kald
• Visp sammen eggene, og tilsett
• Tilsett melet til slutt, litt av gangen
• La deigen stå kaldt (helst over natten) før du begynner å kjevle ut pepperkakemenn og andre spennende motiver
• Smaker like godt rå som stekt, men jeg anbefaler det siste… Stekes på 225 grader i 5-10 min (avhengig av ovnen)

,

11 Kommentarer

  1. Mona Halland 7. desember 2009 at 21:16 #

    >Veldig bra oppskrift. Riktig smakfulle pepperkaker som holder fasongen under steking og som blir passe sprø etter steking. Jeg tok i litt pepper også, synes det må være litt for navnets skyld. Fungerte glimrende.

  2. Kjærester på tur 12. desember 2010 at 13:01 #

    >Nydelig pynting, akkurat slik vil jeg også gjøre det 😀

  3. Kjærester på tur 19. desember 2010 at 14:57 #

    >Oppskriften er testet og jeg må si det er den beste deigen jeg har smakt! Nydelig!

  4. Marie 9. november 2011 at 22:16 #

    Bruker du mørk eller lys sirup i denne oppskriften? 🙂 Tror jeg må bake denne pepperkakedeigen når det nærmer seg jul!

    • Trine ;) 27. november 2011 at 11:21 #

      Jeg har benyttet begge deler, så det er litt opp til smak og behag.

  5. Vilgun 25. november 2011 at 08:32 #

    Den beste pepperkakeoppskriften jeg har prøvd!!
    Brukte denne oppskriften i 2010 og skal benytte den igjen i år.

  6. Hl 26. november 2011 at 14:25 #

    smelter du smøret først, lar det bli kaldt og så tilsetter du natron?

    • Trine ;) 27. november 2011 at 11:23 #

      Nei, jeg blander krydderet i sirupen, og heller den varme blandingen over smøret som ligger i en bolle. Så rører du til smøret er helt smeltet. Det kommer en nærmere beskrivelse av oppskriften i begynnelsen av desember. Lykke til!

  7. Kari 14. desember 2014 at 10:12 #

    Hei, dette er de beste pepperkakene – har bakt de flere år nå. laget deigen i går og i dag er den veldig hard…. ser nå at jeg har glemt eggene, lurer på om jeg greier å varme opp deigen litt og tilsette de? Eller er det bare å kaste og begynne på nytt ..

  8. GiNor 19. desember 2014 at 00:41 #

    Hei, har lagt deigen og satt det dekket med plastfolie overnatt, og føler jeg har fulgt oppskriften heilt korrekt (hadde 130g mel igjen etterpå) men bar eg prøvt å kjevle ut deigen…så smuldre det…vet du kafor? (Eg fekk lage et par stikk og di var ikke konsistensen eg e vant med med pepperkake serdu, di smuldre når du bite i)

    Må innrømme eg e ikke d beste med baking!

    • Trine ;) 19. desember 2014 at 01:05 #

      Det kan høres ut som om du har benyttet for mye mel. Kanskje var eggene du benyttet små?

Legg igjen en kommentar