Serranosvøpte asparges med vinaigrette a la Santa Pola

Dette er en enkel og velsmakende rett, som har gjort stor suksess – spesielt på jentetur til Santa Pola i Spania, hvor vi spiste denne retten flere ganger under oppholdet. Retten kan brukes som en smårett, forrett eller inngå som en del i en tapasbuffet.

Serranosvøpte asparges

  • 1 bunt asparges
  • salt og sukker
  • 8-10 skiver serranoskinke

Vinaigrette a la Santa Pola:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ts dijonsennep
  • Salt og pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • ca ½ dl olivenolje

Slik kan det gjøres:
• Knekk av den nederste delen av aspargesen
• Kok opp ca 1 liter vann i en vid kjele og tilsett 1 ts salt og ½ ts sukker.
• Kok aspargesen forsiktig til de er akkurat passe (ca 4 minutter). De skal være myke, men gi litt motstand når du stikker en kniv i aspargesen.
• Avkjøles i litt kaldt vann og legges på en tallerken.
• Lag vinaigretten, for eksempel ved å riste sammen alle ingrediensene i et glass – tilsett olivenoljen til slutt.
• Legg aspargesen i en plastpose og hell vinaigretten over. Om du har tid kan du oppbevare aspargesene ca en time i kjøleskapet, men hvis du er sulten kan du servere det når du vil…
• Pakk da 2-3 asparges inn i en skive serranoskinke og anrett på tallerken. Hell vinaigretten over. Anrett gjerne med cherrytomater, rucculasalat og ristede pinjekjerner, og server med ferskt brød.


,

Én Kommentar

  1. Lillian 5. januar 2012 at 13:30 #

    Gratulerer med dagen! Da blir det forrett til middagen i dag på en vanlig torsdag 🙂 Vi kan mimre over vårt eget opphold i Santa Pola. (Kjøpte mye god serranoskinke på Mercadona der.) I dag blir den byttet ut med parmaskinke kjøpt i Lucca. Håper på 5 nye år- minst!

Legg igjen en kommentar