Wok er enkel og god hverdagsmat. Du kan woke det meste, men det stilles store krav til gode råvarer og god logistikk for å få et godt resultat. I woken (som slett ikke må være en wokpanne, jeg bruker helst en stekepanne med høye kanter) kan du putte det meste, det er slett ikke nødvendig med noen oppskrift, men litt inspirasjon kommer kanskje godt med?

Ingredienser

I woken

600 g svinekjøtt (renskåret), i strimler
1 rød paprika (stor), i strimler
1 gul paprika (stor), i strimler
1 squash , i halvmåner
1 løk , i tynne båter
4 vårløk , i skiver
frisk koriander (kan sløyfes)

Ingefærsaus

4 ss soyasaus
4 ss sweet chilisaus
1-1 1/2 ss oystersauce
1 ss ingefær revet
1 lime , saften (smak til)

Tilbehør

4 porsjoner ris , tilberedt etter anvisningen på pakken

SLIK GJØR DU

Skyll risen under rennende vann og kok den etter anvisningen på pakken. Du kan selvsagt bytte ut risen med nudler, om du heller foretrekker det. Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kjøttet bør skjæres i noenlunde like store biter slik at du får et jevnt resultat.

Rør sammen ingrediensene til ingefærsausen, smak til med limesaft. La sausen stå å trekke i minst 10 minutter og sil den gjennom en tesil eller lignende før servering.

Woken blir best om grønnsakene stekes på høy varme slik at de beholder noe av “spensten” sin. Når du skal woke er det lurt å kutte opp alt på forhånd, for det går fort unna når du først kommer i gang. Og da er kunsten å begrense seg, slik at det ikke blir lapskaus, som det fort kan bli dersom grønnsakene varmebehandles for mye.

Begynn med kjøttet og stek det i litt nøytral olje på sterk varme. Stekes et par minutter, til kjøttet tar litt farge, og legg det deretter til side. Stek så halvparten av grønnsakene, og deretter resten. Ha grønnsaker og kjøtt tilbake i stekepannen og fordel den silte ingefærsausen over. Varm opp og server umiddelbart, med ris, et par båter lime og gjerne noen ristede cashewnøtter.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Heia. Laget noe lignendes i kveld med denne saucen. Ble helt supert altså! Og mannen min som ikke liker «rare» smaker som han selv sier, spiste opp alt! Jeg hadde ikke squash men da brukte jeg frosne knekkbønner istedenfor. Og kyllingkjøttdeig istedenfor svinekjøtt.

 2. Jeg laget denne woken for første gang i går. Knallgod var den!
  Elsker forøvrig denne bloggen din. Det at du har prøvd alle oppskriftene samt de delikate bildene.. Er bare imponert.
  Håper familien din vet å sette pris på deg!

 3. Hei, det er ikke lett å få den ekte wok-smaken uten svært sterk varme. Woken skal helst være rødglødende, og det krever et gassbluss med over 20 kW for å få til det (opptil 59kW for å tilsvare en ekte kull- eller vedfyrt wok i sørøst-Asia). Smaken av mat stekt i en glovarm wok er helt spesiell. På kjøkkenet hjemme får vi gjøre så godt vi kan og kjøre på med maks varme på induksjon eller gass. Godt tips å ta litt mat om gangen i woken slik Trine sier. Alt for mange tar alt kjøttet og alle grønnsakene sammen og steker / koker det alt for lenge til en grøtet masse. Med Trines fremngangsmåte blir dette knallbra!

 4. Woken ble veldig god, selv om jeg glemte å sile sausen og ikke hadde oystersaus. Nammis var det uansett 🙂 Takk for masse gode retter, i dag skal jeg prøve en ny en!

  -ida-

 5. Hvorfor skal egentlig sausen siles? Jeg vil jo spise alle godsakene! Jeg hadde et fedd hvitløk oppi også .. Wow, dette var virkelig godt. God studentmat! Takk!

 6. Jeg har woket feil hele tiden! Hvilken olje anbefaler du, Trine? Jeg har prøvd Rapsolje, olivenolje og melange osv, men denne gangen tok jeg platen på max og brukte maisolje. Det gikk superbra, og Er blant mine største opplevelser. Husk å ikke woke mer enn to min! Du verden for noen sprø, deilige grønnsaker 🙂 Hadde litt gulrot og sukkererter i i tillegg.

 7. Takk for gode oppskrifter. Du er min mest benyttede kilde til middag, hverdag og fest. Veldig glad i denne woken, men bytter ut squash med sukkererter, siden jeg ikke er fan av squash 🙂

 8. Er veldig glad i wok, og fulgte denne oppskriften i dag! Nydelig:) Serverte det med quiona kokt i grønnsaksbuljong, og det var rett og slett helt nydelig. Og så enkelt å lage woksausen selv – nå blir det aldri posewoksaus!

 9. Jeg har soyaallergi, vet du om et alternativ til soyasaus som kan brukes i denne retten? Prøver å lage retten nå med å utelate soyasausen, men hadde vært gøy å kunne brukt en erstatning for soyasaus.

 10. Hei,

  Takk for en veldig inspirerende blogg i en hektisk hverdag. Er det noen mulighet for å samle eller søke kun i middagsoppskriftene som tar under 20 min å lage?

 11. Jeg får ikke printet ut oppskriftene dine, har andre samme problem? Ingen av de to print mulighetene fungerer.

  1. Det jobbes med saken. Prøv en annen nettleser – utskriftene fungerer nemlig fint hos meg (Safari og Chrome).

 12. Woken var kjempegod! Vi bruker bloggen din flere ganger i uke. Har brukt den i flere år og er vår primær kilde for oppskrifter til hverdag og fest.Har også flere av bøkene dine!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste