Det er noe helt spesielt med rykende varm sjokolade! Det smaker godt hjemme i sofakroken foran OL-sendingen, i akebakken med junior, på skitur med familie og venner, eller ved hytteveggen i vinter- eller påskeferien. Vil du gjøre litt ekstra ut av det kan du smelte sjokoladen og ha den i isbitformer, og stikke en pinne oppi når sjokolade begynner å stivne. Da vil du garantert høste heder og ære fra små og store barn!

Varm opp melk til oppunder kokepunktet, ha det i koppen og ha oppi en pinne eller to. Sjokoladen smelter og vips har du varm sjokolade i koppen. Litt annerledes, morsomt, men først og fremst veldig godt.

Alternativt kan du fylle sjokoladen i spiseskjeer. Sjokoladen kan selvsagt smaksettes etter smak og behag, og pyntes med for eksempel marshmallows og chili - eller hva du måtte ønske. Finn frem:

Ingredienser

300 g mørk kokesjokolade , finhakket og smeltet
isbitformer og pinner - og/eller spiseskjeer
marshmallows , finhakket chili eller annen smakstilsetning
melk varm, ved servering

SLIK GJØR DU

IMG_2572

Hakk sjokoladen i jevnstore biter og ha ca. 2/3 i en bolle eller sjokoladesmelter. Sett bollen oppå en litt mindre kasserolle som du delvis har fylt med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg. La sjokoladen smelte på lav varme og rør forsiktig i den, til det blir glatt og fin. Ta bollen av kasserollen og tilsett den resterende 1/3 av sjokoladen og la den smelte i den oppvarmede sjokoladen. Når sjokoladen er helt smeltet heller du den over i isbitformer (eller lignende) og/eller spiseskjeer (pass på å legge noe under slik at sjokoladen holder seg på plass i skjeen).

Fordel eventuelt marshmallows, chili eller annen ønsket smakstilsetning oppi formene/skjeene, og la de stå til avkjøling på kjøkkenbenken i ca. 15 minutter. Sett dem deretter i kjøleskapet, og stikk pinner i sjokoladen som er fylt i isbitformer. Det er vanskelig å si eksakt når sjokoladen har stivnet tilstrekkelig til at pinnen blir stående stødig, så her må prøve deg frem. Mine var stivnet tilstrekkelig etter ca. 30 minutter (15 minutter på benken + 15 minutter i kjøleskapet). Etter ca. 3 timer kan du forsiktig klemme sjokoladen ut av isbitformen.

IMG_2607

Lager du sjokoladen i spiseskjeer slipper du selvsagt å klemme ut sjokoladen, og de er også klar til bruk når sjokoladen har stivnet, etter en times tid.

Kok opp melk, ha den i en kopp, og rør ut sjokoladepinnen eller sjokoladeskjeen i den varme melken, og vips så har du varm sjokolade. Har du en stor kopp og liker sterk sjokolade må du kanskje tilsette to sjokoladepinner/sjokoladeskjeer. Smak deg frem.

Sjokolade på pinne og havreboller

Serveres gjerne med lunkne havreboller med rosiner, og smaker like godt hjemme som ute på tur!

Denne “oppskriften” ga meg 6 sjokoladeskjeer og 9 sjokoladepinner. Sjokoladen kan oppbevares i tett boks eller lignende, og er holdbar i flere uker.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette var lurt og forstår at de blir godt mottatt ja. Fantastisk fin kopp, mulig å få tips om hvor den kan skaffes?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste