Her kommer nok en oppskrift på en smakfull "jukse-pizza" som er ferdig på under et kvarter! Denne tortillapizzaen er toppet med hvit pizzasaus, parmaskinke, mozzarella, rødløk, oliven og blåmuggost. Ta en titt i kjøleskapet ditt og se hva du har tilgjengelig - dette er nemlig en ypperlig måte å bruke opp rester på.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

TORTILLAS & HVIT PIZZASAUS

6 tortillas
300 g crème fraîche eller rømme
2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss extra virgin olivenolje
1-2 klyper chiliflak
salt og pepper

TOPPING

1 mozzarella
6-9 skiver parmaskinke eller annen spekeskinke
1 rødløk , i skiver
1 neve sorte oliven , delt i to
100 g blåmuggost
1 neve frisk basilikum , til dekor

SLIK GJØR DU

TORTILLAPIZZA MED PARMASKINKE OG MOZZARELLA

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Rør sammen ingrediensene til den hvite pizzasausen og smak til med chiliflak, salt og pepper.

Legg 2-3 tortillas på et bakepapirkledd bakebrett og smør 1-2 ss hvit pizzasaus på hver tortilla. Ha på mozzarella (eller annen ost), parmaskinke, rødløk og oliven. Dryss gjerne over litt tørket oregano eller pizzakrydder.

TORTILLAPIZZA MED PARMASKINKE OG MOZZARELLA

Stekes på midterste rille i 8-10 minutter, til tortillapizzaen er passe stekt. Smuldre over litt blåmuggost når pizzaen er nystekt.

Serveres umiddelbart med et dryss av frisk basilikum (hvis du har).

TIPS

  • Tortillaen kan du fylle med det du har tilgjengelig av grønnsaker, ost- og kjøttrester – dette er en ypperlig måte å bruke opp rester på.
  • Lyst på mer inspirasjon? Ta en titt på denne oppskriften på tortillapizza med chorizo, paprika og chili.
Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste