Her kommer en kjapp, enkel og smakfull tomatbasert fiskegryte med torsk og reker, som er populær hjemme hos oss. Sødmen fra balsamicoeddiken og saltet fra fetaosten tar fiskemiddagen til nye høyder! 

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

FISKEGRYTEN

400 g torskefilet , i terninger
150 g rensede reker (ca.)
2 små rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i strimler
3 fedd hvitløk , finhakket
0,5 rød chili , finhakket
400 g hermetiske cherrytomater
1 dl vann (ca.)
2 ss balsamicoeddik , vellagret type
2 ss extra virgin olivenolje
sukker (smak til)
salt og pepper

TILBEHØR

4 porsjoner villris eller annet tilbehør etter ønske
100 g feta
frisk basilikum eller persille

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Finn frem en vid gryte (med lokk) og stek løk og paprika på middels varme til løken en blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Ønsker du en litt mer spicy variant kan du tilsette mer chili. Tilsett hermetiske tomater av god kvalitet og litt vann og la tomatsausen få stå å putre i ca. 10 minutter uten lokk. Klem gjerne cherrytomatene sammen med en tresleiv eller lignende, og rør av og til. Smak til med balsamicoeddik, olivenolje, sukker, salt og pepper.

Mens tomatsausen koker skjærer du fisken opp i jevnstore terninger, ca. 4 x 4 cm. Du kan gjerne benytte frossen fisk, men pass på at den er helt tint før du tilsetter den i gryta. Krydre fisken med litt salt og dytt fiskestykkene jevnt nedi tomatsausen. Varm opp retten til kokepunktet igjen og skru ned varmen. La gryteretten stå å trekke (skal ikke koke) under lokk til fisken så vidt begynner å flake seg, etter 5-10 minutter. Rens rekene og tilsett dem helt mot slutten. Gryteretten er ferdig når rekene akkurat er blitt gjennomvarme.

Smuldre fetaost over retten, og tilsett gjerne noen friske krydderurter – og server umiddelbart, med risen som tilbehør.

TIPS

 • Tilsett gjerne 1-2 gulrøtter eller 1 persillerot i retten. Tomatsausen må da koke noe lengre før fisken tilsettes, slik at rotgrønnsakene blir møre.
 • Varier med ulikt tilbehør, som for eksempel kokte poteter, pasta og/eller godt brød.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine,
  Takk for en nok en nydelig oppskrift.

  Det er ting jeg lurer litt på. I alle de rettene jeg har har laget fra bloggen din er det konstant for lite vann eller kraft i oppskriften. Jeg må alltid legge til rundt det dobbelte av det du anslår. Jeg synes dette er rart med tanke på at alle andre ingredienser er såpass velproporsjonert. Når jeg lager mat far Jamie Olivier skjer ikke dette. Det ser ofte ut som det er mye væske i hans oppskrifter, men når retten er klar så er det alltid akkurat passe.

 2. Hei!
  Jeg synes det var mer enn nok væske i denne deilig fiskegryte!
  Brukte kokte poteter som jeg la i sammen med fisken!

 3. Denne var kjempegod! Vi fulgte denne til to personer, og det var akkurat nok, så mengden fisk burde dobles per pers 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste