Fersk fisk er fastfood! Det tar faktisk kortere tid å steke fisk enn å steke en ferdigpizza. Det er som regel tilbehøret som tar lengst tid, og med ovnsbakte potetbåter, spinatsalat og tomat- og valnøttvinaigrette har du et festmåltid etter omtrent. 45 minutter. Og det er det verdt - et festmåltid enten det er hverdag, helg eller fest. Prøv det du også!

Ingredienser

PANNESTEKT TORSK

700-800 g torskefilet eller skrei
flaksalt eller grovt salt
sort pepper
nøytral olje
2 fedd hvitløk
1 ss smør
1 kvast timian (hvis du har)

TOMAT- OG VALNØTTVINAIGRETTE

2 ss valnøtter , grovt hakket
2 soltørkede tomater , i små biter
3 cherrytomater , i små terninger
3/4 - 1 dl extra virgin olivenolje
1 ss balsamicoeddik (vellagret type)
salt og pepper

SPINATSALAT

1 rødløk (stor), i båter
2 fedd hvitløk , delt i to på langs
200 g spinat , renset og skylt
12 babyasparges
olivenolje
salt og pepper

STEKTE POTETBÅTER

12 - 16 poteter (små), i båter
olivenolje
flaksalt

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 225 grader (over- og undervarme). Skrell potetene (om nødvendig) og del dem opp i jevnstore båter. Fordel potetene på et bakepapirkledd bakebrett eller i en ildfast form, ringle over et par spiseskjeer med olivenolje og krydre med litt salt. Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter, til potetene er møre og gylne.

Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt salt/flaksalt og la det trekke i ca. 15 minutter. Skyll av saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir, før du krydrer med litt vanlig salt og pepper. Stek torsken i nøytral olje med «skinnsiden» ned, i ca. 6 minutter til fisken er nesten gjennomstekt. Snu fiskestykkene forsiktig og stek dem videre i ca. ett minutt. Ha samtidig smøret i stekepannen og bruk en spiseskje og drypp litt av smøret over fisken mens den koser seg i stekepannen. Fisken er ferdigstekt når den så vidt begynner å «flake» seg.

Bland sammen ingrediensene til vinaigretten. Smak til underveis. Vinaigretten kan serveres kald eller varm, etter smak.

Fres rødløk, asparges og de halve hvitløkfeddene i litt olje i en stekepanne med høye kanter, til løken er blank og myk. Rett før servering tilsettes spinaten. La den surre med til den så vidt faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Server torsken sammen med spinatsalaten og de sprøstekte potetene. Drypp tomat- og valnøttvinaigretten over, og nyt retten umiddelbart.

TIPS

  • Dersom dere er mange til bords, kan det være lurt å bake fisken i stekeovnen. Følg anvisningene over, men legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en ildfast form eller på et bakebrett. Stekes midt i ovnen ved 160 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til torsken er ferdigstekt og så vidt «flaker» seg. Ta formen ut av ovnen, legg over aluminiumsfolie og la fisken hvile i ca. 3 minutter før servering.
  • Sjekk ut de øvrige torskeoppskriftene på bloggen her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Laget denne retten i dag, og fikk oss en kulinarisk overraskelse! Det smakte himmelsk, veldig fine smakskombinasjoner. Tusen takk for mange gode matopplevelser!

  2. Laget denne i dag, 1.mai og fryder oss over alle de gode smakene.
    Lettlaget også!
    Du har innmari mange fine oppskrifter som jeg har hatt glede av å lage både til oss hjemme og når venner er på besøk.

    1. Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste