Dagens rett tilberedes i en og samme form i stekovnen, ja hvis du ser bort ifra pestoen da. Jeg synes det er praktisk med slike "alt-i-ovnen-retter" etter en travel arbeidsdag - alt som gjør seg selv mer eller mindre selv er veldig kjærkomment! Enkelt og greit, og at det også er sunt og godt er heller ikke å forakte.
Bruk det du har av grønnsaker - og fisk, for den saks skyld. Du kan spise retten som den er, eller med for eksempel ris eller pasta som tilbehør. Til 4 trenger du omtrent:

Ingredienser

Ovnsbakt torsk

600-800 g torskefilet , i 4 porsjonsstykker
olivenolje
sitronsaft
salt og pepper

Sitronbakte grønnsaker

1 rødløk , i tynne båter
1/2-1 squash , i tykke skiver, delt i to
1 rød paprika , i biter
1 gul paprika, , i biter
vårløk , i skiver delt på skrå
asparges
10-12 cherrytomater , delt i to
sitron
maldonsalt og nykvernet sort pepper
oliven en neve sorte

Basilikumpesto

1/2-1 basilikumblader potte
1 dl pinjekjerner , ristede
1 dl parmesan , revet
1 fedd hvitløk
sitron , presset
olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Slik kan det gjøres:

Fordel grønnsakene (men ikke oliven) i langpannen og ringle olivenolje og sitronsaft over. Krydre med salt og pepper og stek midt i ovnen ved 225 grader i ca 10-15 minutter. Rør et par ganger underveis.

Ta ut grønnsakene og gjør plass til torskefiletene i langpannen og tilsett også sorte oliven. Ringle over olivenolje og sitronsaft, og krydre med salt og pepper. Skru ned varmen til 200 grader og sett langpannen med grønnsakene og fisken tilbake i ovnen og stek til fisken «skaller» seg, etter ca 12-15 minutter.

Mens fisken og grønnsakene koser seg i ovnen lager du pestoen. Bland basilikumblader, ristede pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Et eget innlegg om pesto finner du her.

Server torsk og grønnsaker med ønsket tilbehør, og topp det hele med en raus klatt med pesto.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hurra for
  torsk .. takker for at du minnet meg på den for en stund siden. Nå spises det stadig torsk i Bentebo! Denne se også god ut..er veldig glad i squash,men ikke basillikum! Det må vel være helt ok å droppe den?
  Fisker bekkerøye selv..kanskje du har noen fristende tips?

  1. Så bra at jeg har bidratt til å få deg til å gjenoppdage torskemiddagene igjen! Du kan fint droppe pesto i denne retten, eventuelt så kan du erstatte basilikumen med persille, ruccula – eller soltørkede tomater. Har dessverre ikke tilgang til bekkerøye selv, så har foreløpig ingen tips på bloggen…

 2. Hei. Jeg har et spørsmål som jeg lurer på om du kan hjelpe meg med. I mange oppskrifter dekker man den ildfasteformen med folie og i andre oppskrifter (som denne) behøver man ikke. Hva er/blir forskjellen med å steke f.eks fisk med eller uten folie i ovnen?

 3. Dette var kjempegodt! Blir nok en av våre favoritter.
  Og takk for en kjempefin matblogg — jeg jobber meg igjennom oppskriftene:-).
  Det er utrolig mye godt å lage- noe hele familien nyter godt av. Nå er også hverdagsmilddagene blitt spennende.
  Også veldig fornøyd med at oppskriftene stort sett inneholder ting man har i skapet.
  Takk igjen!

  1. Det er utrolig lenge siden jeg har spist lyr nå, men du kan helt sikkert benytte det i denne oppskriften og andre torskeoppskrifter. Lykke til, og fortell gjerne om hvordan det smaker om du prøver det!

 4. Vi har nå spist oss gjennom flere av torskerettene dine, og denne var også kjempegod!! Selv jeg som ikke har fisk på favorittmatlista tok godt for meg 🙂

 5. Retten nytes nå! Den er blitt en gjenganger her. Alle mann er bare blitt mer og mer glad i fisk, og torsk seiler opp som stor favoritt. Så forresten at du savnet sjømat etter ferie i Hellas. Vår erfaring er motsatt. Praktfull nyfanget fisk, filetert og tilberedt etter alle kunstens regler. Anbefales! Ferskere fisk får du ikke, med mindre du fisker den selv.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste