Før jeg bestemte meg for hvilken rett jeg skulle lage på God Morgen Norge, prøvde jeg ut ulike fiskeretter, blant annet denne, før jeg bestemte meg for torsk med chorizosalsa. Torsken får her følge av perlespeltrisotto, som vel strengt talt ikke er en risotto siden den er tilberedt av spelt. Fisken toppes med valnøttpesto, hvor jeg har byttet ut pinjekjernene i basilikumpestooppskriften med valnøtter, noe som gir en ny og spennende vri. En rask, enkel, sunn og velsmakende fiskemiddag på under en halvtime. Til tre trenger du omtrent:
Ingredienser
Ovnsbakt torsk
500 g | torskefilet , i porsjonsstykker |
sitronsaft | |
salt | |
9 | cherrytomater , delt i to |
Perlespeltrisotto
2,5 dl | perlespelt |
5 dl | grønnsaksbuljong |
30 g | parmesan , finrevet (g) |
1 ss | smør |
100-150 g | frosne erter |
6-8 | sukkererter , i biter(kan sløyfes) |
Valnøttpesto
1 neve | basilikum |
50 g | valnøttkjerner (ca.) |
30 g | parmesan , finrevet (ca.) |
olivenolje | |
sitronsaft (litt) | |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Pensle torsken med en blanding av sitronsaft og olivenolje og krydre med salt og eventuelt litt pepper. Del tomatene i to, ringle litt olivenolje over og ha på litt maldonsalt. Stek fisk og tomater ved 200 grader i ca 12-15 minutter, til fisken er ferdigstekt og så vidt faller fra hverandre.
Kok perlespelten etter anvisningen på pakken, men bruk grønnsaksbuljong. Tøm av eventuelt restvæske og rør inn smør og parmesan. Tilsett erter og sukkererter og rør forsiktig sammen. Risottoen er klar til servering når ertene er gjennomvarme.
Bland basilikumblader, valnøttkjerner og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Anrett torsken oppå perlespeltrisottoen med en raus klatt med valnøttpesto. Fordel tomatene rundt – og server!
Enjoy!
Hei!
Når jeg steker torsken min i ovnen, kommer det ut en hvit masse fra den, og fisken faller ikke akkurat fra hverandre som din… vet du hva jeg gjør feil?
Takk :):) (flott blogg også, liker det nye designet ditt!)