Etter en aldri så liten overdose av lammekjøtt, påskekyllinger og påskeegg, smaker det nå ekstra godt med fisk. Jeg er utrolig glad i ovnsbakte rotgrønnsaker som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter. Det ser jo så uendelig godt ut - og smaker enda bedre. Fisken får i tillegg selskap av kikerter, deilig sprøstekt bacon - og chilismør med litt "trøkk" i. En deilig fiskerett hvor det meste tilberedes i samme form, og som passer til både hverdag som til fest.

Ingredienser

Torsken

500-600 g torskefilet , i porsjonsstykker
sitronsaft
salt og pepper

Grønnsaker, kikerter og bacon

4 poteter , i terninger
2 gulrøtter , i terninger
1 pastinakk , i terninger
1 rødløk , i terninger
200 g kikerter (ferdig kokte)
100 g bacon , i biter
2 vårløk , i tynne ringer (eventuelt friske krydderurter hvis du har)

Chilismør

3 ss smør
1 sjalottløk , finhakket
1/2-1 ts rød chili , finhakket
2-3 ss soyasaus
1 ss timian eller persille, finhakket

SLIK GJØR DU

Ha de oppskjærte grønnsakene i en bakepapirkledt langpanne eller et stort ildfast fat som rommer både grønnsaker og fisken. Bruk det du har tilgjengelig av rotgrønnsaker. Sellerirot, kålrot og persillerot kan også fint benyttes i tillegg til eller som erstatning for det som er angitt i oppskriften. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme), til grønnsakene er møre og har fått litt farge i kantene, etter ca 30-35 minutter. Rør i grønnsakene et par gangen underveis. Ta grønnsakene ut av ovnen ca. 10 minutter før de er ferdige og gjør plass til fisken oppi langpannen. Fordel kikertene over grønnsakene og la dem steke med. Drypp litt sitronsaft over torskestykkene og krydre med salt og pepper. La fisken steke i ca 12 minutter, til den såvidt faller fra hverandre. (Alternativt kan du steke fisken i grillpanne, stekepanne eller i dampovn.)

Smelt smøret i en kjele og la det småputre ca. 15 minutter. Fjern skummet som danner seg underveis. Smøret blir etterhvert brunt. Bland sammen sjalottløk, soyasaus, chili og timian i en liten bolle. Rett før servering rører du sammen smøret og chiliblandingen, som da vil være klar for bruk.

Baconbitene stekes sprø i en stekepanne og legges på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Bland baconbitene og vårløken sammen med de ferdigstekte grønnsakene.

Server torsken sammen med grønnsaksblandingen, drypp chilismøret over og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. wow, dette var utrolig godt ; ))
  hele familien åt !!!!! laget litt mye, klarer jo ikke å venne meg av å lage til 7 stk (store barn flyttet ut) laget fisken i stekepanne m smør og m lokk på/lav varme, fisken ble så fin så dette gjør jeg flere ganger!!!
  kj.godt m kikerter i, lurte en rød paprika og i … hadde det kun vært oss voksne hadde jeg tatt chili!!!
  mett, spist mye, dette var første måltid etter “halsbetennelsen” ; ))))
  takk igjen trine, bruker aldri kokebok mer, kun trine ; ))

 2. Hei Trine!!! Dette var helt himmelsk!!! Samboer mente han spiste middag på en gourmetrestaurant idag, så godt var det!! Må bare få takket deg for masse inspirasjon og flotte matoppskrifter. Vi bruker dine middagsretter nesten daglig og er storfornøyde- mye god og sunn mat. Stå på videre!!!

  1. Så gøy å høre! Dette var en høydare for oss også. Spesielt tatt i betraktning at denne retten ble komponert av rester vi hadde på hytta helt på tampen av påskeferien. Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

 3. 3 SS smør putre i 15 min i en kjele? Vil det være igjen noe smør da og gjør det noen forskjell på smøret om det putre lenge?

  1. Smøret skal putre på lav varme, og vil etterhvert bli brunt. Så svaret er ja, det gjør en forskjell! 🙂

   1. Hei
    Tips: Vil anbefale å smelte smøret langsomt så melkestoffet faller til bunns og kan skilles fra resten(klarnes) før man guffer påmog bruner smøret!
    Takker ellers fra super inspirasjon gjennom din blogg!

 4. Skal prøve denne retten i min nye dampovn i dag. Tenkte å prøve å kjøre fisk og grønnsaker i samme form – uten hull, eller med hull?. Har du noen råd om steketid i dampovn på de forskjellige ingrediensene. Regner med det er 100% damp som er aktuelt?

 5. Dette var nydelig! Har for første gang laget fisk(som ble vellykket). Takk for en god oppskrift – nå er terskelen lavere neste gang jeg skal lage fisk.

  Har du en god oppskrift på kveite? Har en gutt i huset som elsker det.

 6. Denne ble nydelig, lager den uten bacon da jeg ikke spiser kjøtt. Gleder meg til å prøve flere av dine oppskrifter!

 7. Inspirert av denne retten lagde jeg en variant med sei i stedet for torsk (siden jeg bare hadde dette tilgjengelig), samt rester av grønnsaker jeg hadde igjen etter jul: kålrot, søtpotet, gulrot, løk, kikerter og purre. Dette ble en høydare, og er dermed lagret som en av mine favoritt fiskemiddager! Tusen takk for tips og inspirasjon 🙂

 8. Denne retten elsker vi i familien vår. Tusen takk! Treåringen min sa: “Dette var nydelig fisk mamma…”

 9. Jeg har aldri tilbredt fisk før i den tro at jeg ikke får det til…men skal prøve denne retten i dag:) men-skal fisken tines eller brukes rett fra frysen?

 10. For en oppskrift! Lagde denne i går, og for en fantastisk slutt på uken 🙂 Min kjære mente at dette var ekte restaurantmat, og har herved lagt inn ønske om chilismør som fast tilbehør fremover 🙂 Tusen takk for at du deler av din kunnskap! Med ønske om en strålende uke 🙂

 11. Hei Trine!

  Jeg vil takke for mye inspirasjon og utallige gode matopplevelser. Samboeren min og jeg bruker dine oppskrifter veldig ofte og vi er alltid fornøyde. Denne, samt chorizo-torsk oppskriften din, er blant mine favoritter. Samboeren holder lasagnen din som favoritt.

  Takket være deg har jeg blitt enda mer interessert i å lage mat og utforske selv. I tillegg har du gitt oss og flere gjester mange gode måltider.Takk for det!

 12. Hei!
  Dette var fantastisk godt! Laga det til middag i dag og har sjeldan høyrt slik vellete rundt middagsbordet:) Men sidan eg er allergisk mot chili måtte eg kutte ut det i smøret. Har du eit tips til noko anna eg kan bruke i staden? Følte at det mangla noko sjølv om det var veldig godt utan.

  Takk for mange gode oppskrifter! Søndag laga eg sjokoladefondant – den beste nokon sinne!

 13. Søndagsmiddagen i skreisesongen ble særs vellykket med denne oppskriften. Seks voksne og fire barn fra 2 til 81/2 år koste seg med maten. Brukte ferske torskefileter i alt 11/2 kg. Smøret med sjarlottløk, chili etc. gav en ekstra smaksopplevelse for de voksne, mens barna syns det var best uten. Takk for masse gode oppskrifter. Er spesielt takknemlig for middagsoppskrifter til familiemiddager der stor og små er samlet. Sist lagde jeg sheperds pai som også ble en suksess

 14. Hei!
  Jeg skal servere denne retten for første gang i helgen. Har du noe forslag på vin til? Er så fornøyd med oppskriftene dine:-)

 15. Denne retten har jeg laget før med stor suksess. Skal ha gjester 10 stk og lurer på følgende: Etter grønnsakene er ferdige skal det “gjøres plass” til fisken. Kan fiskebitene legges oppå grønnsakene, (tidligere har jeg lagt ett hulrom til de) eller blir grønnsakene bløte da? Det blir nok dekket fullt av fisk siden vi skal lage til så mange. Tenkte å lage i 2 stk store ildfaste former. Eller bør jeg steke fisken for seg selv og legge forsiktig oppå etterpå?

  1. Nei, fisken skal steke sammen med grønnsakene de siste minuttene. Når du skal lage til 10 stk vil det nok være mest hensiktsmessig å steke ferdig grønnsakene først og legge aluminiumsfolie over, og steke fisken helt il slutt. 🙂

 16. Hei Trine.

  Himmelsk god. Men jeg lurer på akkurat det samme som Marianne. Lest oppskriften mange ganger og blir ikke helt klok; fisken steke med/oppå grønnsakene i 12 min, eller stekes ved siden av? Takk for svar 🙂

 17. Hei! Dette var veldig godt, og gikk forholdsvis kjapt selv med frossen fisk ( stekte fisken samtidig i egen form.) 2 voksne og 4 barn doblet porsjonen. Kommer til å lage denne retten igjen!

 18. Vi har nettopp hatt en fin stund på verandaen i det nydelige høstværet med denne retten som søndagsmiddag. I grønnsaksblandingen puttet jeg en god del kålrot, gulrot og poteter fra hagen. Det å ha kikerter i var en kjempeide – ga så god smak, i tillegg til at løken ga mye bra smak til blandingen. Alle ble gode og mette (har vel strengt tatt oppfylt “5 om dagen” på et måltid nå, juhu), og maten høstet mye ros. Tusen takk for fantastisk oppskrift! 🙂

 19. Denne retten var nydelig! En favoritt blant fiskerettene (sammen med torsk med nøttelokk). Stekte grønnsakene sammen med rått bacon og kikkerter da oppskriften ikke ble lest skikkelig. Fungerte veldig fint da baconet ga en fin smak til grønnsakene, samt at alt kunne lages i ett. Dette skal gjentas! Og chilismøret er virkelig prikken over i’en?

 20. I dag lagde vi denne retten og ankom det gastronomiske paradiset. Det var så godt at ord ikke kan beskrive det. Valgte å tilberede fisken i egen ildfast form. Og dandere bacon og vårløk rundt fisken i stedet for å blande det inn. Helt fantastisk. Tusen takk.

 21. Hei, har lagt denne retten flere ganger og lurer på om jeg kan bruke kveite i stedet for torsk? Har en del i fryseren. Skal den i tilfelle kokes lenger eller kortere?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste