I dag kan jeg by på en frisk og litt spicy tomatsuppe som er toppet med lime- og chilimarinerte reker. Dette er en lekker og smakfull suppe som passer ekstra godt nå på sommeren, til lunsj, som forrett eller som hovedrett - om du vil. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
TOMATSUPPEN
2 | gulrøtter , i små biter |
2 | sjalottløk , finhakket |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2 | rød chili , finhakket (ca.) |
nøytral olje til steking | |
1 ss | tomatpuré |
6-7 dl | grønnsaksbuljong |
2 bokser | hermetiske tomater (av god kvalitet) |
1-2 ts | sukker |
1/2-1 | lime , saften |
tabasco | |
salt |
LIMEMARINERTE REKER
300 g | rensede reker (ca.) |
1/2 | lime , saften |
1/4 | rød chili , finhakket |
frisk koriander , grovt hakket (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Fres gulrøtter, sjalottløk, hvitløk og chili i litt nøytral olje, til løken blir blank og myk. Tilsett tomatpuréen og la det surre ca. ett minutt, før du tilsetter hermetiske tomater, buljong (smak deg frem ift styrken på buljongen) og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter, til gulrøttene er møre og fine.
Kjør suppen med en stavmikser, til du får en jevn suppe. Smak til med limesaft, tabasco og litt salt.
Rens rekene og ha dem i en liten skål sammen med limesaft, finhakket chili og koriander.
Øs suppen opp i suppetallerkener og ha en raus spiseskje med de limemarinerte rekene oppi suppen. Pynt gjerne med frisk koriander og server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.
ENJOY!
Denne ser helt fantastisk god ut. Skal prøves når ferien er over
Fantastisk! En sommerfavoritt!
Tabasco er nytt for meg i matlagingen – hvor mange dråper vil du si man trenger?
Start med så lite som nulig ett par dråper så prøver du deg frem dvs smaker den til