Det er fredag og jeg kjenner at jeg endelig kan senke skuldrene litt. For første gang på veldig lenge. I denne uken har jeg levert manus til "Trine inviterer" og i går var jeg i møte med forlaget, som er så fornøyd med det jeg har levert. I løpet av en drøy time ble vi enige i hovedprinsippene i designet av boken, mye takket være Anette i ADesign Studio som har designet en ny visuell profil for meg, som også vil prege boken. Arbeidet med den nye nettsiden har ligget litt på is den siste tiden pga arbeidet med design + at jeg har vært rimelig opptatt med boken, men jeg skal si fra når det nærmer seg lanseringsdato! Så i helga skal jeg reise på hytta og ha fri, og det skal bli så godt!
Her på bloggen kan jeg friste med en deilig suppe med asiatiske gode smaker, nemlig en slags Tom kha gai. Oppskriften ble i utgangspunktet laget til den nye boken, men i sluttspurten ble det likevel ikke plass til den. Men god er den, ingen tvil om det! Noe å tenke på i helgen kanskje?

Ingredienser

500 g kyllingbryst , i tynne strimler
1 løk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
25 g fersk ingefær , i tynne skiver (smak til)
2 røde chili , i skiver (smak til)
2 bokser kokosmelk (800 g)
5 dl kyllingkraft
4 aromasopp , i biter
5 limeblader
2 stilker sitrongress
2 ss fiskesaus
1/2 lime , saften (smak til)
1-2 ts sukker (smak til)
400 g grønnsaker , for eksempel sukkererter, brokkoli og sopp
frisk koriander (til dekor)
rød chili (til dekor)

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsaker og kylling som angitt. Del sitrongresset i to på langs og bank det med knivskaftet eller lignende. Stek løken i nøytral olje på middels varme, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk, ingefær og chili, og la det surre med de siste minuttene. Ha deretter i kokosmelk, kyllingkraft, sopp, limeblader og sitrongress, og la det stå å småkoke i ca. 15 minutter.

Sil suppen og smak til med fiskesaus, limesaft og sukker. Tilsett kyllingen og la den trekke i ca. 5 minutter. Tilsett grønnsakene og la dem trekke med til de er al dente.

Gi suppen et dryss av frisk koriander og tynne skiver rød chili. Serveres og nytes umiddelbart.

TIPS

  • Dersom du får sitrongress til overs kan du putte dem i fryseren slik at du har til neste gang du skal lage kraft eller noe annet godt.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Skal det ikke være galangalrot i denne? Også lurte jeg på dette sitrongresset. Skal det tas vekk fra suppen før servering? Det er jo ganske spesielt å tygge.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste