Her kommer tips til kjapp og enkel tapas som kan lages av spekemat og andre råvarer/rester du kanskje har på lur. Det er nemlig ikke så mye som skal til for å trylle frem fristende munnfuller. Tre dem gjerne på pinne, da ser det mer fristende ut og blir også enklere å spise. Ta en titt i skuffer og skap, og finn frem det du har tilgjengelig. Jeg benyttet:

Ingredienser

god spekepølse/spekemat
små poteter
oliven
ost , i terninger
landbrød , bagetter eller annet fint brød, i skiver
cherrytomater
hvitløk
olivenolje
basilikumblader
salt og pepper
chiliaioli
tannstikkere uten smak eller tapaspinner

SLIK GJØR DU

Tind tapas POTETTÅRN Bruk potetrester, eller stek små poteter (delt i to) i stekovnen ved 225 grader – til de er møre og har fått litt farge. Tre potetene på spyd, sammen med for eksempel to pølseskiver med soltørket tomat, oliven og/eller en ostebit. Her er det fantasien som setter begrensingene, miks og match etter smak og behag, og hva du har tilgjengelig i skuffer og skap. Tind tapas Server gjerne litt chiliaioli, hvitløksaioli eller smaksatt majones ved siden av, til å dyppe potettårnene i. Tind tapas BRUSCHETTA Legg brødskivene på et bakepapirkledd stekebrett og pensle dem med olivenolje på begge sider. Dryss litt maldonsalt over og stek dem midt i ovnen (over- og undervarme) ved 250 grader i ca. 5 minutter, til skivene er sprø og gylne. Skjær opp tomatene i små terninger og ha i en liten bolle, sammen med hvitløk og litt strimlet basilikum. Tilsett et par ss av din beste olivenolje, og smak til med salt og pepper. Rett før servering legger du en raus skje med tomatblandingen oppå de ristede brødskivene. Server for eksempel speka pølse med oliven som tilbehør, eller legg en halv skive Tind godt modna spekeskinke på toppen. Tind tapas Nytes alene eller i godt selskap, og gjerne med noe godt i glasset til. VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mmmm, jeg fikk lyst på tapas nå jeg,på en helt vanlig torsdag. Men vet du, nå har jeg endelig fått kjøpt meg kokenboken din. Liker den allerede kjempe godt, det er noe eget ved å bla i en bok fremfor å surfe på nett når ukesmenyen skal planlegges. I morgen blir det spinat og fetaost pai, inspirert av boken 🙂

  2. Hei! Jeg lurer på om du har en god oppskrift på en saftig fyrstekake? Jeg har så lyst til å lære å lage dette til jul 🙂 Da er det moro med litt tradisjonelle kaker!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste