
En kjapp, enkel og smakfull vegetarisk pastarett, med ovnsbakte tomater og toppet med gremolata. Prøv den du også!
Ingredienser
OVNSBAKTE TOMATER
400 g | cherrytomater el. |
olivenolje | |
salt | |
1 klype | sukker |
GREMOLATA
40-50 g | parmesan , finrevet |
1 liten potte | kruspersille , grovt hakket |
2 fedd | hvitløk , grovt hakket |
1 økologisk | sitron , finrevet skall |
PASTA & TILBEHØR
4 porsjoner | tagliatelle eller annen pasta |
nykvernet sort pepper | |
extra virgin olivenolje | |
godt brød |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 150 grader varmluft. Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje og strø over litt flaksalt og sukker. Stekes i ca. 30 minutter, til tomatene har falt litt sammen.
Mens tomatene står i ovnen lager du gremolataen. Hakk og riv ingrediensene som angitt og kjør dem deretter i en minihakker eller lignende, til du har en jevn, smulete blanding.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente. Det vil si at den er myk, men med tyggemotstand. Hell av kokevannet.
Server pastaen umiddelbart, sammen med de ovnsbakte tomatene og en raus skje med gremolata. Ringle over litt av din beste olivenolje og krydre med sort pepper fra pepperkverna. Nytes umiddelbart, med godt brød som tilbehør.
TIPS
- Dersom du ønsker at retten skal mette litt mer kan du for eksempel tilsette reker, kylling eller spekeskinke.
- Gremolata smaker også godt på for eksempel stekt laks, kylling og kalvekjøtt.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Dette er den beste pastaretten jeg har smakt på lenge. Min 66 år gamle mor som alltid har vært utrolig streng når det gjelder bordmanerer, SLIKKET tallerkenen! Jeg serverte dem med ciabatta (din oppskrift) og god olivenolje. Det er skikkelig stas at noe så enkelt kan være så godt!