En litt sunnere variant av tacomiddagen, med bønner og gulrot som setter en god smak på det hele, i tillegg til at det metter godt i magen. Til to store og en liten trenger du omtrent:
Ingredienser
Tacograteng
400 g | karbonadedeig eller kjøttdeig |
1-1,5 ss | tacokrydder (smak deg frem!) |
1 | løk , i små terninger |
1 | stor gulrot , i små terninger |
1/2 | rød chili , hakket (ca.) |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2 boks | røde bønner (ferdigkokt) (1/2 boks tilsvarer 100 g) |
2/3 boks | hermetiske tomater , hakket |
sukker , eventuelt litt | |
salt og pepper | |
frisk koriander | |
100 g | tortillachips (ca.) |
ost , revet (litt) |
Tilbehør
salat (feks crispsalat, cherrytomater, olivenolje og maldonsalt) | |
rømme |
SLIK GJØR DU
Fres løk og gulrot i en stekepanne eller vid gryte, til løken blir blank og myk. Legg til side. Stek karbonadedeigen i litt smør og tilsett mesteparten av tacokrydderet, hvitløk og chili slik at det setter god smak på kjøttet. Det er vanskelig å angi eksakt mengde tacokrydder da styrken her vil variere, så her er det bare å prøve seg frem til ønsket styrke. Når kjøttet har stekt et par minutter tilsettes hermetiske tomater, røde bønner og de ferdigstekte grønnsakene.
La det koke 2-3 minutter. Smak til med litt sukker, salt, pepper, finhakket koriander og eventuelt litt mer tacokrydder, om nødvendig.
Hell kjøttsausen over i en liten ildfast form (min måler ca 22 x 22 cm). Stikk tortillachips rundt kanten og fordel osten over retten. Stekes ved 225 grader, midt i ovnen, i ca 8-10 minutter til ost og tortillachips begynner å bli gylden.
Server tacogratengen umiddelbart – sammen med en grønn salat, en dæsj rømme og gjerne litt hjemmelaget guacamole også hvis du har tid til det. Litt lime hører også med, både på gratengen og i vannglasset.
Sånn, der var det servert! Enjoy!
Heii! 😀
Jeg ville bare si at du har en FANTASTISK bra matblogg! Den redder hverdagen min, kjenner jeg.. Er det noe vi i familien ikke er særlig flinke til, så er det nettopp det å finne på hva man skal ha til middag! Nå slipper vi det 😀 Har allerede funnet KJEMPEMANGE oppskrifter jeg vil prøve. Tusen takk!!
Laget denne i dag- kjempegod !
Dette så kjempegodt ut. Dette må prøves ut imorgen, i dag prøver jeg en annen oppskrift med bulgur og chorizo. Du har en fantastisk blogg med veldig fristende oppskrifter. Jeg lar meg stadig insirere til å prøve nye oppskrifter. Jeg har prøvd ut mange oppskrifter herfra og kommer stadig tilbake, dette er min nummer en matside på nett. Jeg søker stadig når jeg skal ha gjester eller ønsker å bli inspirert.Synes du er veldig dyktig!!
Takk for utrolig hyggelig og inspirerende tilbakemelding! 🙂
Hei Trine.
Takk for fin blogg. Den som ikke har prøvd denne varianten av taco bør skynte seg!
Kommer garantert til og be noen venner på denne.
🙂
super god oppskrift…. skal lages flere ganger…
Hei, første gangen jeg smakte den var hos søskenbarnet mitt.
Den er kjempegod 🙂
Bedre en vanlig taco.
Hei
Ser godt ut. Har ikke prøvd eksakt dette, en laget nachos med kjøtt og bønner.
Lurer på en ting: Regner med at guleroten og løken på ett eller annet tidspunkt skal oppi gryta med kjøttet igjen?
aha – der står det «tilsett grønnsakene» – sorry- leste litt raskt
Du leste nok riktig, for jeg har rettet opp, men fikk ikke gitt deg beskjed samtidig. Takk for at du sa ifra! 🙂
Samboeren og jeg lagde denne i dag. Fantastisk smak! Vi lagde i tillegg ditt hjemmelagde taccokrydder som også var meget godt. Aldri mer posetaco!
Bra! 😉
Fantastisk fot tacograteng! Men lurer på en ting: er kidneybønner på boks det samme som røde bønner?
Dette blir fredagsmiddagen idag. Er stadig innom bloggen din og får inspirasjon til middag, både til hverdag og fest!
Hei Trine
Vi liker denne retten veldig godt.
Har du prøvd ut andre varianter av den? For eksempel strimlet svinekjøtt i stede for karbonadedeig og eventuelt andre grønnsaker?
Hilsen Andre
Vet du hvor mange kcal det er i denne retten?
Har laget denne mange ganger.
Tacokrydderet er supert.
Har nå sluttet med kjøpetacokrydder.
På slutten har jeg i bittelitt kanel, og litt presset lime.
Det blir alltid tomt i matfatet uansett hvor mye vi lager 🙂