ANNONSE - SAITAKU

Teriyakikylling er en stor favoritt hjemme hos oss, og er her for anledningen servert i en sushibowl sammen med sushiris, syltet agurk, brokkoli og annet godt. Kyllingen serveres i en smakfull og litt klissete teriyakisaus som setter en utrolig god smak på denne salaten. Teriyaki er en japansk soyasaus som er litt søtere enn vanlig soyasaus, og er derfor ypperlig å bruke i sauser og marinader. Kyllingen toppes med sesamfrø som både gir en god smak og tekstur til kyllingen.

Jeg har her benyttet teriyakisaus og andre produkter fra Saitaku. Saitaku er en serie med autentiske produkter som skal inspirere og hjelpe oss til å gjenskape japanske smaker hjemme. Prøv det du også!

Annonse

Ingredienser

TERIYAKIKYLLING

600 g kyllinglårfilet eller kyllingbryst
2 ss nøytral olje , til steking
2 ts sesamolje , til steking
1/2 dl Saitaku teriyakisaus
1/2 dl vann
1 ss brunt sukker
1 ss Saitaku soyasaus
2 ts maisenna
1 ts Saitaku riseddik
1 ts ingefær , finrevet
1 fedd hvitløk , finrevet
nykvernet sort pepper
1 ts Saitaku sesamfrø

TILBEHØR

1 brokkoli , i små buketter
150 g edamamebønner
3 vårløk , finsnittet
koriander
Saitaku sesamfrø
Saitaku soyasaus

SUSHIRIS

400 g Saitaku sushiris
6 dl vann
1 ts salt

SYLTET AGURK

1 agurk , i tynne strimler
3 ss Saitaku riseddik
1 ss vann
1 ts sukker
salt

SLIK GJØR DU

Sushibowl med teriyakikylling

Ha kaldt vann, ris og salt i en kjele og kok opp. La det koke under lokk i 10 minutter. Slå av varmen og la risen hvile på koketoppen i ytterligere 15 minutter. Ikke ta av lokket mens risen hviler. Rør forsiktig i risen når den er ferdig.

Finn frem en liten bolle og rør sammen riseddik, vann og sukker. Smak til med litt salt. Del agurken i to på langs, skrap ut den bløte kjernen i midten med en teskje el. og skjær agurken i tynne remser på langs. Bruk en grønnsakskreller, ostehøvel el. Ha agurkremsene oppi marinaden og la det stå å trekke mens du gjør ferdig resten.

Rør sammen teriyakisaus, vann, sukker, soyasaus, maisenna, riseddik, ingefær og hvitløk. Skjær kyllingen i jevnstore biter og krydre med nykvernet sort pepper. Stek kyllingen (i en blanding av nøytral matolje og sesamolje) på ganske sterk varme i 3-4 minutter. Stek kyllingen i to omganger. Tilsett teriyakimarinaden og rør godt sammen. La kyllingen hvile i ca. 5 minutter på lav varme, til den er gjennomstekt. Strø over sesamfrø.

Sushibowl med teriyakikylling

Skjær opp de øvrige grønnsakene som angitt. La brokkolibukettene koke i lettsaltet vann i et par minutter. La edamamebønnene trekke med det siste minuttet. Hell umiddelbart av vannet.

Server teriyakikyllingen umiddelbart med sushiris, brokkoli, edamamebønner, syltet agurk (hell av overskuddsvæsken), vårløk og koriander som tilbehør. Strø gjerne litt sesamfrø og ringle over litt soyasaus – og nyyyt!

Sushibowl med teriyakikylling

TIPS

  • Varier tilbehøret med frukt og grønnsaker etter smak og hva du har tilgjengelig, for eksempel mango, avokado, gulrot (i tynne staver), syltet ingefær, syltet rødløk eller sautert spinat/grønnkål (med litt hvitløk).
  • Teriyakikyllingen kan serveres på ulike måter, prøv den for eksempel sammen med wokede grønnsaker og risnudler.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Saitaku. Saitaku får du kjøpt hos MENY, Spar og Bunnpris. Du kan også bestille Saitakus produkter (og mye annet godt) direkte fra Oluf Lorentzens nettbutikk

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne har blitt en ny favoritt hos oss. For meg på lavkarbo er det null problem å ikke serverer ris til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.