Som dere kanskje har lagt merke til så elsker jeg supper. Supper er kjapp, enkel, sunn og god fastfood, og jeg lager det ofte spontant med det jeg har tilgjengelig i skuffer og skap (for det er nemlig ikke alltid jeg følger den fastsatte ukemenyen). Dette er en slik suppe - med gulrøtter og røde linser, som har fått selskap av gode smaker som blant annet chili, ingefær og hvitløk. Her har jeg benyttet tørre røde linser som har fått koke sammen med gulrøttene.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SUPPEN

nøytral olje litt
1 stor rødløk, , grovt hakket
4 fedd hvitløk , grovt hakket
1/2 rød chili , finhakket
2 ss ingefær , revet
600 g gulrøtter , i jevnstore biter
1 ss spisskumminfrø (ca.), knust i morter
200 g røde linser (tørre), skylt
1 - 1,2 l kyllingkraft eller grønnsakskraft (buljong eller utblandet fond)
1/2 ts kajennepepper (smak til)
salt (smak til)
1/2 lime , saften (smak til)

TILBEHØR

rømme , yoghurt eller lignende
chiliflak
friske krydderurter (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

GULROTSUPPE MED RØDE LINSER OG INGEFÆR

Skjær og mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart. Skyll linsene godt under rennende vann. Fres løken i litt nøytral olje til den er blank og myk, og tilsett etter hvert hvitløk, chili, ingefær og spisskummin, og la det få surre med de siste minuttene. Har du ikke spisskumminfrø kan du benytte malt spisskummin (smak til). Tilsett deretter gulrøtter og røde linser og la det få surre med i ca. 1 minutt, før du tilsetter kyllingkraften og gir det hele et oppkok. Suppen blir vegetarisk dersom du benytter grønnsaksbuljong. La suppen koke til gulrøttene og linsene er møre, etter 15-20 minutter (avhengig av størrelsen på gulrotbitene). Kjør suppen med en stavmikser eller lignende. Smak til med kajennepepper og eventuelt litt salt, og smak deretter til med litt limesaft.

Server suppen med en liten klatt rømme eller yoghurt, et lite dryss med chiliflak – og eventuelt noen friske krydderurter hvis du har. Nytes med godt brød til. Eventuelle supperester kan gjerne fryses og nytes ved en senere anledning.

TIPS

 • Tørkede røde linser kan eventuelt erstattes med 300 g ferdigkokte røde linser, skylt og avrent. Linsene tilsettes da når det er ca. 5 minutter igjen av koketiden.
 • Dersom du ikke har spisskumminfrø kan du eventuelt smake til suppen med litt malt spisskummin til slutt.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei! Du har jo så mange gode oppskrifter på nett som ikke står i boken din. Jeg lurer på om vi kan håpe på en ny bok snart? Takk for all den gode maten du hjelper oss til å lage

 2. Hei Trine,

  Jeg lagde suppen i dag og den var kjempegod! Tusen takk for oppskriften – neste gang lager jeg en STOR porsjon 😀

  Med vennlig hilsen,

  Julie:)

  1. Chili har jo ulik styrke, så uansett kan det være lurt å smake den til – etter smak og behag. Yoghurt, rømme eller creme fraiche gjør den også mildere.

 3. Dette var SÅ godt!! Ny favoritt, helt klart. Måtte lage meg denne til middag to dager på rad 🙂

 4. Hei! Tenkte å prøve meg på denne til pausemat på jobben på bursdagen min. Passer det med nan brød til? Hvilke friske urter passer til? Det er ikke alltid koriander er å få tak i… 🙂

 5. Laget denne til mamma og pappa, så derfor halverte jeg oppskriften. Det fungerte fint, men måtte spes ut med litt melk grunnet tykkelse og for at den skulle bli litt mildere. De ble godt mette og fornøyde!

 6. Denne må prøves Har prøvd mange av suppene dine – og de er smakfulle og nydelig gode alle sammen Hvor får jeg kjøpt chilliflak? Manglet det også til tacokrydderet jeg laget i helgen.

  Gleder meg til din neste bok Trine!

  Mvh Monica

 7. Veldig glad i linseretter og gleder meg til å prøve denne. Tørkede røde linser har veldig kort koketid og trenger ingen bløtlegging. Synes det er et mye bedre (og billigere!) alternativ enn dyre kartonglinser fra GoGreen

 8. SUPERSUPPE til ammende! Ungen min reagerte ikke på linsene og reagerer generelt ikke på varmebehandlet løk og hvitløk! Spiste denne herligeten i går og våknet opp med skikkelig fulle pupper i morges! Måtte sjekke og både gulrøtter, linser, ingefær, løk, spisskummen og hvitløk er med på å produsere melk! Sleng i en spiseskje med gurkemeie og du er bankers!

 9. Hej og takk for oppskrift på nydelig suppe som alle i familen elsker! Vi lager flere av dine gode supper og tenker hver gang : Hur mikser man lettest den varme suppen ?Vil ha den glatt og lurer på om en foodprocessor hadde vart praktisk til supper og til exempel falafel av kikerter .Har du ett bra tips om vilken maskin som er best til det her ? Klarte en gang att farge mestparten av kjøkkenet med varm tomatsuppe når jeg prøvde att ta den i miksern til kjøkkenmaskinen.

 10. Kan man bruke «ferdig knust» spisskummin med samme resultat, eller er det best om man benytter hele frø og knuser selv?

 11. Supersuppe! Min versjon er å lage kjøttboller til (mens jeg likevel kutter hvitløk). Jeg steiker kjøttboller mens suppa koker. Hjemmelaget, ristet grovbrød er godt til.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste