I morgen er det den store vaffeldagen, og her skal det feires det som feires kan! I dag tenkte jeg å friste dere med halvgrove speltvafler, som både smaker godt og metter litt ekstra i magen.

Vafler frembringer også mange gode minner fra barndommen, blant annet fra besøk på hytta til mormor og morfar. Vi hadde hytte i nærheten og rodde rett som det var på besøk. Der ble vi alltid tatt imot med åpne armer og lune vaffelhjerter, og morfars hjemmelaget syltetøy og/eller sesongens bær. Det var tider det, og var en riktig heldig fikk vi hjelpe mormor med å klippe opp vaffelhjertene.

Ingredienser

100 g smør
3 egg
5 dl melk
1-2 ss brunt sukker
1 ts (ekte) vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 klype salt
3 dl siktet speltmel
3 dl sammalt spelt

SLIK GJØR DU

Speltvafler

Smelt smøret på svak varme og sett til side.

Finn frem en stor bolle og visp sammen egg og melk. Tilsett sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt. Rør deretter inn melet, til du har en klumpfri røre. Tilsett smøret helt til slutt og rør godt sammen. La vaffelrøren svelle i minst 30 minutter.

Stekes i varmt vaffelvern, til vaflene er gylne på begge sider. Smør eventuelt vaffeljernet med litt smør, om nødvendig. Avkjøl vaflene, og server dem helst lunkne, med friske bær eller syltetøy, og gjerne med en kremdott eller litt rømme.

Speltvafler

Sjekk gjerne også ut de andre vaffeloppskriftene på bloggen, som for eksempel fløtevafler, fullkornsvafler og Moods of Norway-vafler,

Hurra for vaffeldagen!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine
    Tusen takk for flott oppskrift, vi får vaffel-besøk i dag, og da skal jeg jammenmei prøve denne oppskriften! 🙂
    Jeg er vant til at det er bakepulver/natron i vaffel-oppskrifter, og stusset litt over at det ikke er det i denne…. hva er det som får vaflene til å heve seg?
    -Siri

    1. Eggene har jo også en viss hevende effekt. Det er selvsagt ikke noe i veien for å tilsette 1/2-1 ts bakepulver i tillegg. Lykke til!

  2. Kjempefin oppskrift! Vi byttet ut brunt sukker med Stevia. Vi ble litt overrasket over hvor gode disse var. Kommer til å bruke denne oppskrifta ved neste anledning også 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste