I dag står det skrei på menyen. Deilig norsk, god skrei, med fint hvitt fiskekjøtt - som flaker seg bare du setter øynene på den. En kjær favoritt, som her har fått selskap med en smaksrik pølse, sitronskall og granateplekjerner. En høydare, rett og slett!

Ingredienser

800 g skreifilet eller torsk, i 4 porsjonsstykker
1 l vann
5 ss salt
1-2 ss solsikkeolje
800 g poteter , i biter
2 ss smør
melk
salt og pepper
100 g chorizo , i små terninger
1/2 granateple , frøene
1 (økologisk) sitron , skallet
gressløk , hakket
150 g babyspinat (ca.)
miniasparges eller aspargesbønner
salt og pepper
2 fedd hvitløk , delt i to på langs

SLIK GJØR DU

Kok potetene i usaltet vann, til de er møre. Hell av vannet og la potetene stå å dampe på lav varme 1-2 minutter. Mos potetene og smak tilsett smør og melk, til du får ønsket konsistens. Krydre med salt og pepper.

Rør ut saltet i vannet, og la skreifiletene ligge i vannet i ca. 15 minutter. Tørk filetene med kjøkkenpapir og stek dem med skinnsiden (uavhengig av om det er fiskeskinn der eller ikke) ned i litt solsikkeolje, i ca 3-5 minutter. Legg deretter filetene i et smurt ildfast fat med skinnsiden opp, og la fisken steke ved 200 grader (over- og undervarme) i ytterligere 3-4 minutter, til fisken er ferdigstekt.

Stek pølsebitene i resten av stekefettet etter fisken (tilsett eventuelt litt mer solsikkeolje om nødvendig). Rett før servering tilsettes granateplekjernene, sitronskall og finhakket gressløk.

Stek miniaspargesen i smør sammen med hvitløksfeddene. Når aspargesen er mør tilsettes spinaten. Krydre med salt og pepper. Grønnsakene er klare for servering når spinaten så vidt har begynt å falle sammen.

Server skreien sammen med potetpureèn og grønnsakene. Fordel pølseblandingen over, og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine! dette har ikke noe med dagens oppskrift å gjøre, men jeg lurer på hvor jeg får tak i risoni? Jeg har vært på meny som ligger rett ved der hvor jeg bor. Men de har ikke. kanskje du har tips?:-)

  1. Risoni kjøper jeg på innvandrerforretninger, som feks Kaizer. Har ikke sett det i vanlige dagligvareforretninger på Østlandet.

 2. Dette ser fantastisk ut. Vi er store fans av siden din og lager middag herfra 4-5 dager i uken (og vi finner stadig nye ting:-)). Ypperlig jobba!

  Jeg lurte på om du har et tips. Vi har kjøpt rund dypfryst skrei rett fra Lofoten. Problemet er at disse er så store at vi aldri kommer til å spise opp alt i en runde. Har du noe tips til hva vi gjør når fisken er tint, filetene er tatt ut og vi kun har spist en av de? De kan vel neppe fryses igjen?

  Ha en fortsatt fin dag og stå på videre!

 3. Det ser helt nydelig ut. De serverer til og med SKREI på enkelte restauranter her hvor vi bor ca 100 kilometer sør for Barcelona. Men jeg har hittil ikke klart å finne skrei på noe fiskemarked. Tror kanskje det er for eksklusivt……… men går ut i fra at en vanlig god torsk smaker nesten like godt.

 4. Hei Trine, vil bare legge igjen en kommentar og takke så mye for en helt fantastisk blogg! Plutselig har jeg blitt den i vennegjengen og i familien som serverer både forrett, hovedrett og dessert – og ikke minst, mange ulike, gode retter. Måten du forklarer på, de ulike kombinasjonene og alle muligheten gjør at jeg til stadig prøver meg på noe nytt her fra bloggen. I helgen ble det denne, og den ble svært godt mottatt 🙂 Det er en kjempe flott blogg du har. Stå på videre!

  Og igjen, tusen takk. Det er kjekt å lage god mat til mennesker man er glad i.

 5. Lagde denne retten idag, og den smakte nydelig! Kjempe godt med den chorizo blandingen til, gode smaker. Nam nam!

 6. Vi serverte denne til gjester i helgen. Stor suksess! Til dessert hadde vi smuldrepaien din med karamelliserte epler og hasselnøtter. En meny som falt i god smak. Gode smaker og kombinasjoner

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste