Det finnes knapt noen bedre dessert enn en kald og frisk sorbet laget av friske skogsbær! Som for eksempel denne, som i tillegg til å være nydelig på smak også er et fantastisk syn for øyet.

Ingredienser

1 kg skogsbær (feks. bringebær, blåbær og bjørnebær)
2 plater gelatin
1/2 dl vann , varmt (ca.)
225 g sukker (ca.)
1 1/2 ss glukose

SLIK GJØR DU

Skogsbærsorbet

Kjør bærene i en kjøkkenmaskin med kniver, til du får en glatt masse. Hvis du benytter frosne bær må du tine dem opp helt først. Sil av blandingen og kast de små steinene.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i det varme vannet. Bland det sammen med skogsbærpuréen, glukose og sukker (smak til). Gi blandingen et oppkok og rør til sukkeret har smeltet. Sett blandingen til avkjøling og deretter i kjøleskapet (gjerne over natten).

skogsbærsorbet

Ha blandingen over i en ismaskin, og kjør den til den blir fløyelsmyk og fin.

Nyt sorbeten umiddelbart eller sett den i fryseren en times tid før den skal serveres. Nyyyt!

 

  • Det beste resultatet får du ved hjelp av ismaskin, men du kan også lage sorbet uten bruk av iskremmaskin. Sett isblandingen i fryseren og rør jevnlig (ca. hver halvtime) til du får en kremete konsistens. Jo mer iherdig du rører, desto mer fløyelsmyk sorbet får du. Unnlater du å røre, eller rører du for lite, vil det danne seg iskrystaller i sorbeten din.
  • Hjemmelaget sorbet smaker best nylaget, men kan lagres i fryseboksen i 3-4 uker.
  • Dersom du putter sorbeten i fryseren bør du la den stå en stund på kjøkkenbenken for å «mykne» før du serverer den.
  • Alle is- og sorbetoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det går også an å lage is med frosne bananer og bær. De bør ikke være veldig harde. Lurt å hakke bananer og eventuelt store bær og legge dem i fryseren i noen timer. Og deretter mikse dem sammen. Trenger ikke ismaskin.

  2. Hva ville du gjort hvis du skulle lagd en pæresorbet? Har du noen gode tips? Hvis du har prøvd å lage det før, vel og merke.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste