Det enkle er ofte det beste, heter det, og i dette tilfellet så stemmer det temmelig godt. Her smeltes og tempereres sjokoladen, og får deretter et dryss av nøtter og tørkede bær. Kjapt, enkelt, godt og litt sunt.

Ingredienser

200 g mørk sjokolade eller hvit sjokolade
mandler
tranebær

SLIK GJØR DU

Fordel mandlene utover et bakepapirkledd stekebrett og rist dem ved ca. 140 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) til mandlene er gylne (etter ca. 15 minutter), men uten at de er blitt brent. Rør i mandlene ett par ganger underveis. Hakk mandlene grovt og la dem avkjøles noe. Hakk også tranebærene grovt.

sjokoladeknekk

Smelt sjokoladen og temperer den. Hell sjokoladen utover et bakepapirkledd brett og stryk den jevnt utover. Strø de hakkede mandlene og tranebær utover og sett det til side slik at sjokoladen stivner. Her kan du selvsagt benytte nøtter, tørkede bær og dekor etter smak og behag. Når sjokoladen er godt herdet (etter ca. ett døgn) brekker du sjokoladen opp i passende biter.

sjokoladeknekk

Sjokoladeknekk er godt egnet å gi bort i gave. Ha gjerne litt store biter oppi en cellofanpose og sett på et fint bånd.

Alternativt kan du ha sjokoladen i sprøytepose og sette små “knapper” på et bakepapir. Strø deretter mandler og tranebær over.

sjokoladeknekk

Eventuelle sjokoladerester og mandler/tranebær som blir til overs, kan du blande sammen og eventuelt tilsette litt corn flakes, hvis du har.

crispy sjokoladetopper

Resultatet er da små crispy sjokoladetopper, som også er ypperlig å gi bort i gave.

sjokoladeknekkOPPBEVARING AV KONFEKT

Oppbevar konfekten i tett boks eller glass ved ca. 12-16 grader, for eksempel på et kaldt soverom eller i kjellerboden. Dersom du må oppbevare konfekten i kjøleskapet er det viktig at du plasserer den der det er varmest, samt at du lar den hvile på kjøkkenbenken med lokket på i ca. en halvtime før den skal serveres. Dette for å unngå at kondens setter seg på sjokoladen, slik at den blir misfarget og flekkete. Som en tommelfingerregel bør konfekt helst ikke utsettes på temperaturforskjeller på mer enn 10 grader.

HOLDBARHET

Dersom du oppbevarer konfekten som beskrevet ovenfor er den holdbar i 3-4 uker. Hvis du skal gi den bort som spiselig gave synes jeg at konfekten bør være relativt nylaget når du gir den bort.

Lykke til!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!

    Jeg ønsker meg en oppskrift på myke fløtekarameller 😀
    Umulig å skulle velge en oppskrift i oppskriftsjungelen, men med din hjelp blir det nok suksess!

  2. Hei! Jeg lurte på om om sjokoladen skal stivne i et kaldt rom som oppbevaringen eller om den skal stivne i kjøleskapet et døgn før du knekker den opp

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste