Denne oppskriften er inspirert av to hyggelige "happeninger" denne spesielle og ellers så usosiale høsten (før de nye restriksjonene trådte i kraft). Sjokoladekaken fikk jeg servert "naturell" på blåtur med jussjentene på en hyttetur langt utenfor allfarvei i Nordmarka. Noen uker senere, under matreisen til Trøndelag, fikk jeg servert kombinasjonen sjokoladekake, salt karamell, karamellisert hvit sjokolade og vaniljeis (hos E. C. Dahls pub og kjøkken, som riktignok serverte en annen type sjokoladekake smaksatt med litt øl). Vel hjemme slo jeg sammen disse to smaksopplevelsene, og her er resultatet. Nyt sjokoladekaken alene (eventuelt med et lite melisdryss) - eller lag en enkel, smakfull og litt imponerende dessertvariant. Eller gjør begge deler.
Et lite tips før du setter i gang: Når du skal lage karamellsausen er det viktig at du leser og følger oppskriften nøye. Alternativt kan du kjøpe ferdig salt karamellsaus på flaske. Godt blir det uansett!
Ingredienser
SJOKOLADEKAKE
150 g | mørk kokesjokolade (70%), hakket |
175 g | smør |
Bli medlem for å lese videre
Som medlem får du blant annet:
- Tilgang til alle oppskrifter og artikler
- Tilgang til alle uke- og festmenyer
- Svarprioritet i kommentarfeltet
Allerede medlem? Logg inn her