Vi feiret Anines navnedag for et par uker siden, og den stolte mormor fikk i oppdrag å lage en sjokoladekake. En liten prinsesse måtte selvsagt få en råååsa kake. Siden matbloggermormoren så langt det lar seg gjøre styrer unna kunstige farge- og tilsettingsstoffer, fikk noen bringebær i oppgave å farge kremen fin og rosa. Med på kjøpet fikk vi også en frisk og god smak! Friske bringebær toppet det hele, sammen med sjokoladepynt som er en liten prinsesse verdig.
Jeg benyttet browniesoppskriften min som utgangspunkt, og du kan selvsagt benytte din egen favorittoppskrift. Slik gjorde jeg det:

Ingredienser

bringebærpuré av ca 400 gram bringebær + 1/2 dl sukker
3 plater gelatin
2-3 ts sitronsaft nypresset
5 dl kremfløte
melis
1 kurv friske bringebær
sjokoladepynt , eventuelt
melisdryss

SLIK GJØR DU

Lag sjokoladekaken etter oppskriften. Bruk en 24 cm springform med litt bakepapir i bunnen. Pass på at kaken ikke stekes for lenge (20-25 minutter er tilstrekkelig). La kaken avkjøle helt i formen.

Gi bringebærene og et forsiktig oppkok og la bærene putre på lav varme til bærene er knust. Du kan fint benytte frosne, opptinte bringebær. Ha i sukkeret og rør til alt er oppløst. Hell blandingen gjennom en sikt, og bruk baksiden av en skje eller lignende for å få med så mye som mulig. Tilsett sitronsaften.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter. Klem ut vannet og rør platene inn i bringepureen. La pureen avkjøle noe, men ikke så lenge at den begynner å stivne.

Fineste Anine og Sienna, 4 måneder

Pisk kremfløten stiv i en kjøkkenmaskin. Vend forsiktig inn bringebærpureen med en slikkepott. Smak til med melis til kremen blir passe søt. Fordel kremen umiddelbart oppå kakebunnen, som fortsatt er i springformen. Sett kaken kaldt, til kremen har stivnet. Det tar et par timer.

Rett før servering fjerner du springformen og setter kaken på et kakefat. Pynt kaken med friske bringebær, sjokoladedekor (jeg brukte en dekorpenn) og gjerne et melisdryss.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei og god mandagsmorgen. Ja nå er det siste innspurt,og med det prøvde æ denne sjokoladekaken med den osten oppå. Synes for min del denne kaka var mektig søt. Neste gang skal æ kutte ut sukkret,og ha ei plate kokesjokolade i. Har du prøvd med mindre sukker??

 2. Denne kaken lagde vi til podens 6-årsdag i går (familiebursdag), og det var en ubetinget suksess. Selvom jeg glemte å ha i sitronen i bringebærne.

 3. Hei!
  Jeg prøvde denne kaka for ei stund siden (den du har linket til, “sjokoladekake”), og den ble ganske lav. Jeg stekte den i springform, og da jeg hadde på glasur ble det nesten like mye glasur som det ble kake. Har jeg gjort noe feil tro? Tenkte å lage denne til dåp på søndag jeg også, men ble litt usikker for jeg ble ikke helt fornøyd med den..

 4. Hei! Jeg prøvde denne kaken i helga som bursdagskake til minstejenta som fylte 3 år. Jeg hadde da et kakeoblat med Hello Kitty på toppen. Kaken var kjempegod, og det ble ikke mye igjen når alle var forsynte. Jeg bakte den i en 22″ springform og måtte da steke den i 30 – 35 minutter. Absolutt ei kake som kommer til å komme på bordet ved andre anledninger. Skal også prøve den som brownies med sjokoladefyll, det så kjempegodt ut!!

 5. Har vurdert lenge å lage denne til en navnefest i begynnelsen av august, kan den bli litt tung å spise på sommeren? En annen ting, navnefesten er til en gutt, vil det i det hele tatt fungert å bruke blåbær i stedet for bringebær, fargemessig, smak, tekstur etc.?

  1. En kake med bær synes jeg passer godt på sensommeren, men her kommer uansett smak og behag, og da er det du som er den nærmeste til å vurdere hva som passer best i din sønns navnefest. Selv liker jeg godt kombinasjonen bringebær og sjokolade, og ville nok ikke ha erstattet bringebær med blåbær. Hva med å lage en pavolva med en syrlig krem og blåbær? Sjekk ellers ut de øvrige kakeoppskriftene på bloggen, se her: http://trinesmatblogg.no/tag/kaker/ Lykke til!

 6. Hei! Kan man lage denne kaken ferdig (uten pynt) dagen før den skal serveres, eller bør bringebærkremen lages samme dag? Kaken ser nydelig ut, og perfekt til navnefest som vi skal ha om et par uker. Hilsen Ane

 7. Hei,
  Jeg har lagd denne kaka flere ganger nå, og den blir alltid en suksess. Sist prøvde jeg å ha et lag med ostekake mellom sjokoladebunnen og bringebærkremen (brukte oppskriften fra Hummingbird-kaka). Det fungerte helt supert, og kaka fikk en ekstra “syrlig touch”.
  Hilsen Agnes

 8. Denne kaken lager jeg nå til en konfirmasjon til en kollega på jobben. Det var en del mer arbeid enn jeg hadde trodd. Heldigvis laget jeg sjokoladekaken i går. Den måtte steke mye lenger enn det stod i oppskriften, etter 35 minutter var den fremdeles bare saus. Dessverre har jeg brukt sitron i bringebærkremen så den er altfor sur. Jeg har ikke mulighet til å lage ny kake nå siden den skal leveres om to timer, så for å kompensere har jeg tilsatt masse melis, noe som gir en kvalmende sur søt smak på kremen. Håper ingen spiser den, får pynte den fint slik at den i alle fall ser god ut.

 9. Heisan Trine!

  Må jeg vente til rett før servering med å pynte kaken og fjerne formen? Eller kan jeg gjøre det noen timer før?

  Takk for inspirerende blogg!!

  Mvh Dagrun Anholt

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste