Disse sjokoladekjeksene får garantert ben å gå på. Her er kunsten å begrense seg, for plutselig er kakeboksen tom!
Ingredienser
400 g | mørk sjokolade (ca. 55 % kakaoinnhold, hakket) |
50 g | smør |
2 | egg (store ) |
175 g | brunt sukker |
1 ts | vaniljesukker |
¼ ts | flaksalt |
90 g | hvetemel (siktet) |
½ ts | bakepulver |
SLIK GJØR DU
Hakk sjokoladen opp i jevnstore biter. Ha halvparten av sjokoladen i en bolle sammen med smøret, og smelt det i et vannbad eller bruk sjokoladesmelter.
I en annen bolle visper du sammen egg, brunt sukker og vaniljesukker. Tilsett deretter det smeltede sjokoladesmøret og saltet, og rør til alt er godt blandet. Bland sammen hvetemel og bakepulver og sikt det i sjokoladerøren. Tilsett resten av sjokoladebitene, og vend det hele forsiktig sammen.
Finn frem to bakepapirkledde bakebrett og lag små ”dotter” med litt mellomrom imellom. Bruk gjerne sprøytepose med stort hull.
Stekes midt i ovnen (over- og undervarme) ved 175 grader i 12-15 minutter. Kjeksene skal fortsatt være litt myke i midten. La kjeksene avkjøles på bakebrettet i ca. 5 minutter, før du forsiktig løfter dem over på en rist for ytterligere avkjøling. Oppbevar kjeksene i tett boks.
Nytes med en kopp god kaffe eller et glass kald melk!
LYKKE TIL!
Hei! Tenkte å bake disse til helgen, men med brunt sukker, er det da brun farin eller demerasukker? 🙂
Jeg bruker vanligvis brun farin, men du kan også benytte demerarasukker.
Hei! Jeg lurer på om det går an å lage disse med bakekakao i stedet for smeltet sjokolade? Skal jeg i så fall ta mer smør i, eller litt mindre mel?
Det lurer jeg også på! Skulle gjerne hatt svar 🙂
Nei, du kan ikke erstatte kokesjokoladen med bakekakao. Det skal være 400 g kokesjokolade i denne oppskriften, og resultatet vil bli et helt annet (både ift smak og konsistens) med bakekakao. Anbefaler deg derfor å finne en annen oppskrift isteden.
Hei.
Disse var helt nydelige!! 🙂 hvor lenge tenker du de er holdbar? Feks i en boks.
Kan disse fryses?
Det samme lurer jeg på også. Har noen prøvd?
Hei, jeg lurte på om sjokoladeanndelen stemmer?
Jada, det skal være 400 g. Skikkelige sjokoladekjeks dette! Lykke til! 🙂
Hei. Går det fint med vanlig sukker istedenfor brunt?
Ja, det går fint.
Kan man bruke hvit sjokolade istedenfor mørk?
Er dette 18 kjeks?
Hei Trine. Fantastiske kjeks! Baker disse ofte. Men lurer på hvordan det er å steke disse med varmluft istedet? For å ta flere brett i gangen ved dobbel porsjon.
Disse har jeg prøvd to ganger nå og jeg vet ikke om jeg gjør noe feil, men jeg må bruke dobbelt så mye mel for å få en grei konsistens som ikke renner så mye ut. Smaken, derimot, er helt nydelig og de er kjempeenkle å lage og supergode!
Jeg lurer på om man kan bytte ut mørk sjokolade med hvit sjokolade? Eller har du en egen oppskrift på det kanskje?
Går det ann å bruke lys sjokolade istedenfor mørk?
Ja, det går fint, men det vil selvsagt påvirke smaken.
Går det an å bruke olje istedenfor smør?Åpnet kjøleskapet å så at vi ikke hadde smør
Hei, jeg har tatt utgangspunkt i denne, men bytta halvparten av sjokoladen ut med henholdsvis 100g 70% sjokolade som går i sjokoladesmøret og 100g hvit sjokolade som blir hakket opp, og tar i en del mer flaksalt. Fantastisk gode! Nydelig oppskrift!
Vil bare si at denne oppskriften var utrolig god! Lagde både etter oppskriften, men også et brett glutenfrie, gikk kjempefint å bytte ut melet med glutenfritt mel
Hvor lenge holder disse i en tett boks? Sånn ca.
Å bruke brunt sukker i bakverk er nydelig. Prøv også i kanelsnurra.
Bakte snurrende ned soltørka tomater og spinat. Nyyyydelig! Skal prøve andre godsaker i.
Takk for mange gode oppskrifter – torsk med rød pesto
Hei Trine
Våre Sjokolade-cookie smakte som brownies er det meningen?
Vi hadde i litt bakekakao+sjokolade og de ble helt topp!! ❤️❤️
Hei Trine
Våre Sjokolade-cookie smakte som brownies er det meningen?
Vi hadde en del bakekakao+sjokolade og de ble helt topp!! ❤️❤️
Hvis du følger oppskriften får du litt myke kjeks, med sprø utside. Dere har jo endret litt på oppskriften ved å tilsette bakekakao (isteden for noe av sjokoladen?), og det kan påvirke både smak og konsistens. Men bra at de ble gode på smak likevel! 🙂
Hei.
Slenger meg på det flere andre har spurt om.
Kan disse kjeksene fryses?
Jeg har ikke testet det selv, men tror du vil miste den sprø utsiden ved opptining. Men, du kan eventuelt fryse ned rester av deigen (feks. i isbltboks) og steke opp når behovet skulle melde seg.
Disse er like gode etter frysing , men de har kanskje litt mindre sprø overflate
Disse fllyt helt ut for meg. Ser en annen måtte tilsette mer mrl. Jeg skal teste ut det.
Hvis du har brukt veldig store egg kan det hende at du må tilsette mer mel.
Kan røra settes kaldt til dagen etter?
Kan man bruke 3 middels store egg hvis man ikke har store?
Nei, vil ikke anbefale det. Bruk to egg og litt mindre hvetemel.
Kan man bruke kokoablomst sukker istedet for brunt sukker?
Kokosblomstsukker…
Jeg har dessverre ingen erfaring med kokosblomstsukker i bakst.
Hei Trine, jeg lagde disse for et par dager siden og de ble veldig harde. Vet du hva det kommer av? Smaken var det derimot ingenting å si på 🙂
Hei, jeg fikk ikke til disse, så de går inn som den første oppskriften din som jeg ikke kommer til å lage igjen. For jeg er rett og slett en stor fan som har funnet kjærlighet til å lage mat fra bunnen pga deg. Men disse lyktes jeg ikke med, de ble flate og lite søte. Tok i bittelitt ekstra mel pga at deigen var ganske flytende, og hadde bare 300 g kokesjokolade (søndagsbaker). Mulig sjokoladen utgjorde det hele, men synes det er litt rart også. Takk uansett for bloggen, i den stod det info som manglet i kokeboka 😉