Vi spiser ofte couscoussalater hjemme hos oss, gjerne som tilbehør til fiske- eller kyllingretter. Det er kjapt å lage, metter godt i magen og kan varieres i det uendelige. Dessuten er junior veldig glad i "kos-kos", og da får jeg gjerne også en ekstra kos med på kjøpet.

Jeg lar gjerne couscousen trekke i litt buljong eller utblandet fond for å tilføre den litt ekstra smak, og tilsetter deretter det jeg har tilgjengelig av grønnsaker. Jeg har her benyttet gulrøtter og erter, men prøv den gjerne også med for eksempel spinat/ruccula og rødløk. I dag har couscoussalaten fått selskap av deilig sitrusmarinert laks som har blitt bakt i ovnen. Kjapp, sunn og lettlaget mat med mange gode smaker. Til 4 porsjoner trenger du omtrent 20 minutter og:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SITRUSMARINERT LAKS

600-800 g laksefilet , i porsjonsstykker
maldonsalt
1 sitron , saften
1 lime , saften
2 ss flytende honning (ca.)
1-2 ts dijonsennep
1 ts paprikapulver
grovkvernet sort pepper

COUSCOUSSALAT MED GULROT OG ERTER

4 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
2 gulrøtter , i små terninger
4 dl couscous (gjerne fullkorn)
200-300 g grønne erter
1 ss smør
1 ss god olivenolje
salt og pepper
basilikumblader

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Skrell gulrøttene og skjær dem opp i små, jevnstore terninger. Kok opp vannet og tilsett buljongterningen og gulrøttene. La det koke i ca. 5 minutter eller til gulrøttene er nesten møre (avhengig av størrelsen på terningene dine) og tilsett deretter couscousen. Trekk kasserollen til side og la couscousen trekke til i ca. 3 minutter, og tilsett ertene. Vend det hele forsiktig sammen og la couscousen trekke i ytterligere 3-4 minutter, til couscousen er ferdig, gulrøttene er møre og ertene er gjennomvarme. Tilsett smør, olivenolje, noen basilikumblader og smak til med salt og pepper. Vend couscoussalaten forsiktig sammen og hold den deretter varm.

Sitrusmarinert laks med couscoussalat

Krydre laksestykkene med litt salt og legg dem i et smurt ildfast fat. Rør sammen sitron- og limesaft, og sennep, og smak til med honning, paprikapulver og grovkvernet sort pepper. Rør eller rist det hele godt sammen, og hell over laksestykkene. Stekes ved 200 grader, midt i ovnen, i ca. 10 minutter, til laksen så vidt flaker seg, men fortsatt gjerne er bittelitt rå i midten.  Drypp gjerne litt av marinaden over fisken et par ganger under stekingen.

Server laksestykkene sammen med couscoussalaten, og drypp resten av marinaden over fisken. Hvis du ønsker det kan du eventuelt servere litt rømme eller créme fraîche sammen med laksen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Laget dette idag, men brukte kylling i stedet for laks. Stekte kyllingen litt i panne før jeg puttet det i ovnen. Det ble utrolig godt og det var også populært hos barna 🙂

  2. Dette var veldig godt! Er glad i å bruke couscous, men ikke så flink til å variere hva jeg har oppi. Dette var en ny og god variant 🙂

  3. Laget denne med ertene fra Go green, og de så overhodet ikke så freshe ut som de på bildet. Var gulgrønne i fargen. Neste gang bruker jeg andre. Ville bare nevne det siden de anbefales.

    1. Hei neste gang bruker jeg også andre erter. For eksempel frosne da blir de slik som på bildet 🙂

  4. Nydelig rett! Ser godt ut og smaker enda bedre;) i tillegg er det sunt! 🙂 tusen takk for inspirasjon til sunne og smakfulle retter i hverdagen 🙂

  5. Vi brukte ørret i stedet for laks, og det syns vi ikke var så godt.Kan tenke meg at kylling ville vært et bedre valg til denne syrlige retten.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste