Sushi blir stadig mer populært blant det norske folk, og mange lager også sin egen sushi. Den aller enkleste varianten er sashimi, som er små skiver av rå, fersk laks som dyppes i en smakfull saus som svært ofte inneholder soyasaus. Jeg har her laget en saus med basis i sushi soyasaus og teriyakisaus, og som er smaksatt med lime og rød chili.

Ingredienser

1 dl soyasaus
1/2 dl teriyakisaus
1 lime , saften (ca.)
1 rød chili , finhakket (ca.)
1 ss sesamfrø , ristet
1 ss koriander , finhakket
koriander eventuelt noen blader til dekor
500 g laksefilet

SLIK GJØR DU

SASHIMI AV LAKS MED SOYASAUS OG SESAMFRØ

Bland sammen soyasaus og teriyakisaus i en liten bolle, og smak til med limesaft og chili. Tilsett eventuelt litt sukker hvis du synes det er nødvendig. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne og tilsett dem i soyasausen sammen med finhakket koriander. La gjerne sausen stå å trekke noen timer før servering, men det er ikke nødvendig. Ønsker du en sterkere variant kan du også smake til med ca. 1 ts revet fersk ingefær og 1-2 finhakkede hvitløksfedd.

Bruk fersk laks av god kvalitet, som skal anrettes rett før servering. Sjømat som skal nytes rå skal i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer før den skal tilberedes, men norsk oppdrettslaks (som Salma og andre vakuumpakkede fileter) kan den tas direkte fra pakken. Skjær fine skiver av laksefileten, ca. 1/2 cm tykke, og anrett på et rent serveringsfat eller porsjonstallerkener. Pynt eventuelt med litt frisk koriander.

SASHIMI AV LAKS MED SOYASAUS OG SESAMFRØ

Drypp gjerne litt av den spicy soyasausen over lakseskivene maksimalt 10 minutter før servering, og server resten ved siden av. Alternativt kan du droppe marineringen og kun dyppe lakseskivene i sausen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Eh…, til 4 personer??? Er dette en forrett? Tror jeg hadde blitt særdeles sulten hvis dette var hele middagen!

    1. Det er en forrett/smårett til 4. Jeg vil ikke anbefale å spise den til hovedrett. Men, uansett er oppskriften enkel å tilpasse til større porsjoner. 🙂

  2. Hei! Dette ser veldig godt ut, skal prøve dette til helgen. Vet du hvor man får tak i disse «Saitaku» varene?

  3. Hei. Denne oppskriften var aldeles nydelig! Jeg vil servere dette i forening neste gang, men vil gjerne ha en hovedrett til også da, hva kan du anbefale som passer til dette? (Og evt dessert)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste