I sommerens salater putter jeg gjerne frukt eller bær. Det ser lekkert og fristende ut - og smaker dessuten veldig friskt og godt. I denne fargerike salaten har jeg puttet tomat, pære og blåmuggost. Det smaker også godt med noe som gir litt "tyggemotstand" og ulik konsistens i salaten, som for eksempel nøtter og/eller kjerner. Til ca. 4 porsjoner (2 hvis den skal nytes som hovedrett) trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

100 g blandet salat (ca.)
250 g cherrytomater , delt i to (gjerne ulike farger) (ca.)
1 pære , i skiver
75 g blåmuggost eller annen ost, grovt smuldret (ca.)
4 ss god olivenolje (ca.)
2 ss god balsamicoeddik (ca.)
salt og pepper
4 ss ristede nøtter og kjerner (for eksempel gresskarkjerner, solsikkekjerner) (ca.)
godt brød (for eksempel focaccia eller eltefritt landbrø)

SLIK GJØR DU

salat med tomater, pære, blåmuggost og ristedt salatmiks

salatmiks

Rist nøtter og kjerner i en tørr stekepanne til nøttene og kjernene er såvidt gylne. Legg til side.

Skyll salaten godt og tørk den i en salatslynge eller lignende. Ha salaten i en vid bolle sammen med cherrytomater, pære og osten, og løft det hele lett sammen. Rør sammen olivenolje og balsamicoeddik, og smak til med salt og pepper. Drypp vinaigretten over salaten og strø den ristede salatmiksen over.

Server salaten umiddelbart, gjerne med godt brød (som dyppes i olivenolje og balsamicoeddik) som tilbehør. Salaten kan nytes som den er, eller som tilbehør til sommerens grillmat.

salat med tomater, pære, blåmuggost og ristedt salatmiks

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Hei:)
    Denne skal på bordet en av dagene!! Bytter bare ut salatmixen med solsikke- og gresskarkjerner pga nøtteallergi.
    Deilig å være tilbake etter ferie i utlandet og oppdatere meg på bloggen din igjen Trine:)
    Alltid inspirerende og deilige retter!
    Fortsatt god sommer til deg og dine:)
    Sommerklem fra Kristin

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste