I sommerens salater putter jeg gjerne frukt eller bær. Det ser lekkert og fristende ut - og smaker dessuten veldig friskt og godt. I denne fargerike salaten har jeg puttet tomat, pære og blåmuggost. Det smaker også godt med noe som gir litt "tyggemotstand" og ulik konsistens i salaten, som for eksempel nøtter og/eller kjerner. Til ca. 4 porsjoner (2 hvis den skal nytes som hovedrett) trenger du omtrent:
Ingredienser
100 g | blandet salat (ca.) |
250 g | cherrytomater , delt i to (gjerne ulike farger) (ca.) |
1 | pære , i skiver |
75 g | blåmuggost eller annen ost, grovt smuldret (ca.) |
4 ss | god olivenolje (ca.) |
2 ss | god balsamicoeddik (ca.) |
salt og pepper | |
4 ss | ristede nøtter og kjerner (for eksempel gresskarkjerner, solsikkekjerner) (ca.) |
godt brød (for eksempel focaccia eller eltefritt landbrø) |
SLIK GJØR DU
Rist nøtter og kjerner i en tørr stekepanne til nøttene og kjernene er såvidt gylne. Legg til side.
Skyll salaten godt og tørk den i en salatslynge eller lignende. Ha salaten i en vid bolle sammen med cherrytomater, pære og osten, og løft det hele lett sammen. Rør sammen olivenolje og balsamicoeddik, og smak til med salt og pepper. Drypp vinaigretten over salaten og strø den ristede salatmiksen over.
Server salaten umiddelbart, gjerne med godt brød (som dyppes i olivenolje og balsamicoeddik) som tilbehør. Salaten kan nytes som den er, eller som tilbehør til sommerens grillmat.
VELBEKOMME!
Hei:)
Denne skal på bordet en av dagene!! Bytter bare ut salatmixen med solsikke- og gresskarkjerner pga nøtteallergi.
Deilig å være tilbake etter ferie i utlandet og oppdatere meg på bloggen din igjen Trine:)
Alltid inspirerende og deilige retter!
Fortsatt god sommer til deg og dine:)
Sommerklem fra Kristin