Her kommer en enkel ”skolebrødvariant” hvor vaniljekremen er erstattet med rømme og friske bær. Med et lite melisdryss på toppen er dette en nytelse for både øye og gane!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GJÆRDEIG

950 g hvetemel
5 dl melk
1 egg
25 g gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
150 g sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
150 g smør (i terninnger)

RØMMEFYLL

250 g rømme
200 g friske bær (ca.)
1 egg (til pensling)
melis (til dekor)

SLIK GJØR DU

Lag gjærdeigen som angitt i grunnoppskriften og la den forheve.

Ha deigen på melet underlag og del den opp i 20-24 jevnstore biter, avhengig av hvor store boller du vil lage. Trill til runde boller, og la dem hvile på bakebordet under et klede i 10 minutter. Press bollene flate med håndbaken, slik at de er omtrent like tykke som en finger. Fordel bollene på 3 bakepapirkledde bakebrett, og la dem heve under klede til omtrent dobbel størrelse. Det tar ca. 45 minutter.

Lag en liten grop på midten av hver bolle og pensle resten av bollen med sammenvispet egg. Fordel deretter en raus teskje med rømme i hver bolle. Bruk gjerne en sprøytepose. Fordel friske bær oppi rømmen (dytt dem gjerne litt ned). Rømmen kan eventuelt erstattes med creme fraiche.

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), på midterste rille, i 12-14 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. La rømmebollene avkjøles helt på rist. Gi dem gjerne et lite melisdryss rett før servering, og nyyyt!

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste